La positivitat puja en les últimes setmanes fins al 16,6%

Fernando Simón destaca també que la pressió als hospitals està creixent de forma molt ràpida.

Simón, en roda de premsa, aquest dijous al Ministeri de Sanitat, a Madrid
Simón, en roda de premsa, aquest dijous al Ministeri de Sanitat, a Madrid / Mariscal (Efe)

Les previsions es compleixen. La tendència creixent de contagis de coronavirus es manté a Espanya, per més que la velocitat a què creix s'ha estabilitzat aquest dijous, segons ha explicat en roda de premsa el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón. El responsable sanitari ha deixat clar que el creixement de la pressió hospitalària situa Espanya en una situació "complicada" perquè l'increment de les hospitalitzacions ha pujat de forma molt ràpida. Simón ha remarcat que la xifra de proves és elevada i ha explicat que la positivitat ha pujat en comparació amb les setmanes prèvies, fins al 16%.

Simón també ha xifrat la letalitat al voltant de l'1%, unes xifres "bones" per més que fan referència a víctimes mortals. El responsable sanitari també ha tornat a parlar de la variant britànica, que "preocupa" encara que de moment recorda que té escasa presència a Espanya. En l'actualitat, hi ha notificats 88 casos confirmats amb la variant britànica i vora 200 en anàlisi. "Hem de veure com evoluciona la variant al nostre país", ha deixat clar.

Espanya, un dels països que millor vacuna

Simón ha reiterat la visió de Sanitat que actualment no es considera el confinament com una mesura necessària que s'haja de prendre, per més que no ho ha descartat en un futur. També ha defés el procés de vacunació. En aquest sentit, ha dit que moltes autonomies han acabat ja la primera vacunació en residències i estan ja vacunant professionals sanitaris. Espanya ha administrat 676.000 dosis de vacuna, la gran majoria en residències, que suposen el 60% de les dosis rebudes. "Espanya és un dels països que millor està vacunant i millorarem", ha conclòs.

També et pot interessar