Els positius per Covid-19 continuen augmentant a Banyeres de Mariola i Bocairent

Tot i el confinament perimetral, Elda i Petrer no aconsegueixen doblegar la corba.

El municipi de Banyeres de Mariola, a l'Alcoià
El municipi de Banyeres de Mariola, a l'Alcoià / À Punt NTC

El nombre de contagis de coronavirus a la Comunitat Valenciana ha començat a estabilitzar-se. No obstant això, hi ha municipis que encara presenten una corba ascendent i, per tant, una incidència acumulada en la mateixa línia.

És el cas de municipis com Banyeres de Mariola, a l'Alcoià, o Bocairent, a la Vall d'Albaida, on continuen apareixent nous casos. De fet, el primer registra en els últims catorze dies una incidència de més de 1.485 casos per cada 100.000 habitants, i el segon, lleugerament inferior però molt alta, amb més de 1.451 casos per cada 100.000 habitants.

Preocupen també altres municipis com Elda o Petrer, al Vinalopó Mitjà, que ja acumulen diverses setmanes confinats, però que encara no aconsegueixen doblegar la corba. Ara per ara, al primer registra una incidència de 615 casos i el segon de 530, xifres encara allunyades dels nivells acceptables per a contindre la pandèmia.

També es manté altíssim l'impacte en capitals de comarca com Xixona, a l'Alacantí, on acumulen una incidència de més de 1.000 casos, o pobles de l'Horta Sud com Benetússer amb quasi 600 casos per cada 100.000 habitants, o de la Ribera com l'Alcúdia i Carlet amb 592 i 615 casos per cada 100.000 habitants.

La notícia positiva la trobem en altres grans localitats com Ontinyent o Algemesí on, per fi, la incidència comença a caure. No obstant això, les xifres encara les situen amb dades poc recomanables per damunt dels 500 casos per cada 100.000 habitants, 645 i 545, respectivament.

També et pot interessar

stats