Posen en quarantena un mòdul de Picassent amb 131 interns després d'un cas sospitós

Institucions Penitenciàries ha activat el protocol previst i li ha practicat la prova PCR a l'intern.

Exterior de la presó de Picassent
Exterior de la presó de Picassent / Europa Press

Institucions Penitenciàries ha posat en quarantena un mòdul amb 131 interns de la presó de Picassent després d'un cas sospitós per Covid-19, al qual se li ha practicat la PCR. L'alarma va saltar després que un intern del mòdul 9 advertira que tenia malestar i havia mantingut un vis-a-vis amb la parella, que li havia dit que un dels seus familiars podia estar contagiat.

Així, Institucions Penitenciàries ha activat el protocol previst per a fer front als possibles casos de Covid, li ha practicat la prova PCR al sospitós i l'ha traslladat al mòdul 6 de la presó, que es posa en quarantena per a interns que arriben nous a la presó.

Així mateix, s'ha posat en quarantena el mòdul 6 fins a obtindre els resultats de la prova i s'han suspés els treballs externs que realitzaven aquests interns. No obstant això, les comunicacions es mantenen, però es faran en bloc, amb mascareta, distància social i mesures higièniques. Des d'Acaip-UGT han denunciat que és una “irresponsabilitat” que 45 interns del mòdul 9 puguen mantindre les comunicacions familiars perquè “coincidiran amb fins a 32 interns de tres departaments diferents”.

En la seua opinió, des de la Conselleria de Sanitat i des de la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries “semblen haver-se oblidat dels centres penitenciaris i es permeten situacions inimaginables en qualsevol altra activitat social”.

També et pot interessar

stats