Els primers viatgers d'Oriola, Elx, Alacant i Villena estrenen connexió de baix cost amb Madrid

El tren d’alta velocitat Avlo, amb bitllets a partir de 7 euros, tindrà dues circulacions diàries

Primers viatgers de l'AVLO entre Múrcia i Madrid
Primers viatgers de l'Avlo entre Múrcia i Madrid / À Punt NTC

Aquest diumenge s'ha posat en marxa la nova connexió d’Avlo, el tren de baix pressupost de Renfe, entre Múrcia i Madrid, que tindrà parades en les estacions d’Oriola, Elx, Alacant i Villena. Durant aquesta primera jornada està previst que es desplacen uns 520 viatgers en els nous tres.

Alguns dels viatgers que han estrenat la línia ho han valorat positivament, sobretot amb relació a l'estalvi de temps i diners. Una de les primeres clientes, que ha fet el viatge entre Oriola i Elx amb els seus dos fills, ha explicat que els tres bitllets li han costat un total 25 euros: "És un trajecte que normalment faig en cotxe, però he vist l'oportunitat i em compensava més anar en tren", comenta.

"Ajudarà molt a millorar la sostenibilitat, especialment de cara als joves", comenta altre dels primers viatgers. "Ara mateix estalvies moltíssim, i a més no has d'entrar el cotxe a Madrid, una ciutat que normalment no coneixes tan bé com la ciutat on vius", afegeix.

Aquest servei, del qual fins dijous s'havien venut quasi 11.000 bitllets, es converteix així en la primera línia d’alta velocitat de baix cost per al trajecte Múrcia-Madrid, amb dues circulacions diàries, una per sentit, entre totes dues ciutats, fet que suposa una oferta de 5.000 places setmanals.

El tren fa parada en les estacions intermèdies d'Oriola Miguel Hernández, Elx AV, Alacant, Villena AV, Albacete Los Llanos i Conca Fernando Zóbel. L'hora d'eixida des de l'estació de Múrcia es produirà diàriament a les 10:32 hores i, en sentit invers, l'eixida de Madrid-Chamartín serà a les 6:15 hores.

Preus i serveis addicionals

El preu dels bitllets comença a partir dels 7 euros, la comercialització es fa en una única classe i la venda de bitllets es gestiona a través d'un sistema dinàmic que ofereix el millor preu disponible a cada moment per al viatge sol·licitat. Sobre el preu base, el client pot afegir serveis addicionals, com a selecció de plaça, canvis o anul·lacions i equipatge addicional.

Els xiquets i xiquetes menors de 14 anys tenen a més una tarifa bàsica de 5 euros, sempre que vagen acompanyats de l'emissió d'un bitllet d'adult (amb un màxim de dos bitllets de xiquet per adult). Per a famílies nombroses també hi ha previstos descomptes, del 20 % per a les de categoria general, i del 50 % per a famílies nombroses de categoria especial.

Amb la nova programació s'incrementa el nombre de trens d'alta velocitat entre Múrcia i Madrid, que passarà a ser de deu trens diaris, cinc per sentit, en lloc dels quatre diaris per sentit que circulaven actualment.

També et pot interessar

stats