Ports tancats pel vent i la mala mar a les comarques del litoral

Almenys 45 municipis han anunciat que suspendran les classes

VÍDEO | Ports tancats pel vent i la mala mar a les comarques del litoral

La façana litoral des de València fins a Calp ha patit els forts efectes de la borrasca Gloria durant la vesprada de diumenge, especialment ratxes de vents de fins a 120 quilòmetres per hora i ones que han superat els sis metres.

El port de Gandia s'ha tancat al trànsit marítim des de primera hora de la vesprada. La capital de la Safor ha registrat ratxes de vent de fins a 90 quilòmetres per hora, i pel que fa a la mar, l'avís és de nivell roig i es preveu que l'estat de la mar empitjore en les pròximes hores.

El fort onatge també ha complicat la situació a la platja del Saler, on els equips d'emergència han aconsellat als veïns de la urbanització la Casbah que passen la nit fora de casa.

A Sueca, a la Ribera, la coberta de l'estadi Antoni Puchades ha caigut sobre el centre d'educació especial La Fundació SASM. L'incident no ha causat ferits.

El Perellonet és una de zones on s'han registrat ratxes de vent més fortes, que han superat els cent quilòmetres per hora. La policia ha demanat als veïns del municipi que no isquen dels seus domicilis.

L'Ajuntament de Xàbia ha alçat un dic en la platja de l'Arenal per a protegir el passeig i els negocis de la força de les ones. Dénia també ha protegit platges com la de Marineta Cassiana amb un dic d'algues.

Ja són prop de cinquanta els municipis que han anunciat que demà suspendran les classes, entre els quals Xàbia, Cullera, Dénia, Gandia i Calp.

També et pot interessar

stats