Els ports d'Alacant i València preveuen un 5% més de trànsit en l'operació Pas de l'Estret que comença dissabte

Es desplacen al voltant de 3,2 milions d'africans que viuen a Europa i que passen les vacances als seus països.

La Comunitat Valenciana participa amb 64 operacions d'eixida i arribada d'embarcacions dels ports de València i Alacant als d'Algèria
La Comunitat Valenciana participa amb 64 operacions d'eixida i arribada d'embarcacions dels ports de València i Alacant als d'Algèria / Europa Press

L'operació Pas de l'Estret (OPE) començarà aquest dissabte amb una previsió d'incrementar en un 5% el trànsit de passatgers i vehicles en els ports d'Alacant i València, respecte al 2018. Es mantindrà activa fins al 15 de setembre i es desplaçaran al voltant de 3,2 milions de persones i més de 750.000 vehicles de residents a Europa d'origen africà, que passen les vacances als països nord-africans.

D'aquest volum de moviments, la Comunitat Valenciana participa en "una quota molt xicoteta", amb un 5%, 64 operacions d'eixida i arribada d'embarcacions dels ports de València i Alacant als de Mostaganem i Orà d'Algèria, segons ha explicat el delegat del govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio.

En concret, l'any passat, del port de València van eixir entre 40.000 i 45.000 persones i 8.000 vehicles, i d'Alacant, un número similar. En dos anys València ha absorbit part del passatge que abans embarcava més cap al sud.

Més zones d'ombra, fonts, dutxes i parcs infantils

Enguany, com a novetats en l'operació Pas de l'Estret a la Comunitat Valenciana, hi haurà més zones d'ombra, fonts, dutxes i parcs infantils. A més, quatre intèrprets i quatre treballadors socials treballaran a les instal·lacions per a atendre possibles incidències en aquest gran moviment de l'estiu cap al nord d'Àfrica.

També et pot interessar

stats