Dos porters de discoteca, condemnats a nou i tres mesos de presó per pegar a dos estudiants

Les víctimes s'havien alçat de les cadires quan encara estava prohibit ballar als locals d'oci nocturn per la pandèmia

Audiència de València, on s'ha celebrat la vista aquest dimarts
Façana de la Ciutat de la Justícia de València / À Punt NTC

Dos membres de seguretat d'una discoteca de València han acceptat penes de nou i tres mesos de presó, respectivament, per agredir dos estudiants de dènou i vint anys que estaven de festa al local. El juí s'ha fet a l'Audiència Provincial de València, que els ha condemnat per un delicte de lesions. Inicialment, s'enfrontaven a fins a sis anys de presó, però les condemnes finals han sigut menors perquè els dos homes, que treballaven desenvolupant funcions de control i vigilància en un conegut local d'oci nocturn al centre de la capital valenciana, han reconegut els fets.

L'episodi va ocórrer el 20 de maig del 2021, quan encara estaven en vigor les restriccions sanitàries per la pandèmia del coronavirus que prohibien ballar en aquests establiments. Segons el relat de l'acusació, el personal de seguretat va cridar l'atenció diverses vegades a un xic que es va alçar de la cadira per a ballar.

En un moment de la nit, l'organització de la discoteca va cridar la víctima a l'escenari perquè arreplegara el premi, però un dels vigilants no li ho va permetre. Aleshores va començar una discussió en què el personal de seguretat va immobilitzar el jove i el va portar a un racó. Allà li van pegar una punyada en el costat que el va deixar atordit. Cada un dels condemnats el va agafar d'un braç per a arrossegar-lo a l'eixida del local quan, sempre d'acord amb el relat de l'acusat, el llançaren per l'escala i es va colpejar en la cara, nas i boca. L'agredit va patir un traumatisme facial i es va trencar tres dents, entre altres lesions.

Aquella mateixa nit, expulsaren un altre estudiant de la sala de festes per alçar-se en diverses ocasions de la taula on estava. En intentar accedir de nou, un dels dos porters el va immobilitzar i li va pegar una punyada en la mandíbula.

L'Audiència de València ha condemnat els dos porters a indemnitzar els estudiants per les ferides patides tot i que han demanat que finalment ho pague l'empresa gestora de la discoteca, com a responsable civil subsidiària.

També et pot interessar

stats