Portar les mateixes sabates en el món virtual i en el món real, possible a partir de gener

L'Institut Tecnològic del Calcer ha desenvolupat un programari perquè les empreses del calcer puguen vendre el seu catàleg al metavers

Un avatar amb unes sabates dissenyades a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

L'institut Tecnològic del Calcer treballa en un projecte pioner, perquè les empreses de sabates puguen vendre els seus models de manera física i virtual, al metavers. Una opció, de moment, només a l'abast d'unes poques marques sabateres que han pogut desenvolupar el seu negoci cap al futur. A partir de gener, l’Institut Tecnològic del Calcer lliurarà un programari específic perquè les empreses puguen reproduir el seu catàleg a les plataformes de realitat virtual. I els avatars, és a dir, nosaltres, comprar-les.

Eliseo Aguilar, investigador, conta que fer l’adaptació és relativament senzill perquè molts models de calçat ja es dissenyen en 3D. Aquests models poligonals són el que requereix el metavers per a admetre les sabates. Aquests dies fan les últimes proves per a comprovar que el disseny funciona al metavers, i corregir errades en cas que se'n detecte cap.

El benefici per a les empreses sabateres és doble. D'una banda, econòmic, perquè s'obri una nova línia de negoci i, de l'altra, serveix per a potenciar i donar a conéixer la marca. De moment, són tres les empreses interessades i que participen en el projecte Unisa, Gioseppo i J’hayber. S'espera que siguen d'ací a poc moltes més, atés el creixement exponencial d'aquestes plataformes de realitat virtual. Només enguany el metavers creixerà més d'un 20%.

També et pot interessar

stats