Portar el DNI en el mòbil serà possible d'ací a poc

La Policia Nacional avança en TikTok que funcionarà amb un codi QR i servirà per a tràmits oficials i en empreses privades

Una persona sosté un DNI de mostra (arxiu)
Una persona sosté un DNI de mostra (arxiu) / Europa Press

El mòbil s'ha convertit per a molts en un apèndix del cos indispensable en el dia a dia. Quasi tot ho podem fer amb el telèfon: pagar, fer fotos, escoltar música, orientar-nos o emmagatzemar informació. Fins i tot ja és possible agafar cita en el centre de salut o portar el carnet de conduir en format digital a través de l'aplicació miDGT, però hi ha un document bàsic d'identificació que fins ara s'ha resistit: el DNI. Ara, la Policia Nacional ha confirmat que molt prompte estarà disponible en format electrònic per al mòbil.

La novetat l'han difosa a través del seu compte de TikTok, una mostra més d'una estratègia comunicativa del cos policial que aposta per arribar al públic més jove. No proporcionen cap data oficial perquè el DNI virtual en el mòbil siga realitat més enllà de dir que serà "d'ací a poc", però han contat un detall nou: la identificació es farà mitjançant un codi QR que estarà firmat per la Policia Nacional.

En el vídeo, expliquen que portar el DNI en el telèfon permetrà a l'usuari tant identificar-se com acreditar la identitat. Servirà en tota mena de procediments de registre, públic i privat. Per tant, podrem usar aquest format del document en qualsevol tràmit administratiu i també en empreses i serveis. Especifiquen tres exemples concrets: obrir comptes en bancs, reservar en hotels o llogar vehicles.

Encara no han transcendit els detalls sobre els requisits tècnics que haurà de tindre el dispositiu per a ser compatible amb aquest format de DNI, ni si caldrà descarregar-se una aplicació específica per a poder guardar-lo.

També et pot interessar

stats