El Port de València instal·la un banc de 840 quilos fet amb fem marí

Està fabricat amb plàstic reciclat i té un 15% de xàrcies de pesca fora d'ús i deixalles marines

Banc de 840 quilos i sis metres fabricat 100% amb material plàstic reciclat
Banc de 840 quilos i sis metres fabricat 100% amb material plàstic reciclat / Valenciaport

L'Institut Tecnològic del plàstic, Aimplas, ha instal·lat a la Marina de València un banc de 840 quilos i sis metres fabricat al 100% amb material plàstic reciclat, que inclou en la composició un 15% de xàrcies de pesca fora d'ús i altres fems marins.

L'Autoritat Portuària de València (APV), a través de la Fundació Valenciaport, participa en el projecte per a l'obtenció de productes d'alt valor afegit de deixalles de la mar, que ha comptat amb el finançament de CaixaBank i la Fundació Bancaixa.

L'Autoritat Portuària ha informat aquest dimecres que, des de la iniciativa "Aportem", es continua amb la campanya "No plàstic" per a l'eliminació de recipients plàstics en la comunitat logisticoportuària de València per altres materials reciclables.

Projecte de la Fundació Valènciaport amb l'Institut Tecnològic del Plàstic. Aimplas
Projecte de la Fundació Valènciaport amb l'Institut Tecnològic del Plàstic. Aimplas / Valenciaport

El mobiliari s'ha fet gràcies al reciclatge mecànic de residus plàstics que ha permés donar-los una nova vida en forma de banc amb un disseny innovador que emula les ones de la mar.

El cap de Planificació Estratègica i Innovació de l'APV, Juan Manuel Díez, ha incidit, durant la presentació del projecte, en la importància per a la comunitat portuària d'aquestes accions que van en la línia dels objectius estratègics de Valenciaport 2030 de "zero emissions".

També et pot interessar

stats