El port de València confirma la renúncia al dragatge i a l'ampliació del dic d'abric

L'Autoritat Portuària canvia el projecte per a garantir la construcció d’una nova terminal per a la naviliera MSC.

VÍDEO | El port de València confirma la renúncia al dragatge i a l\'ampliació del dic d\'abric

El port de València ha confirmat aquest divendres el que de forma inesperada anunciava dijous el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la sessió de control a les Corts: que renuncia al dragatge del canal d'accés de 350 hectàrees i a l'ampliació del dic d'abric. Amb aquesta decisió, l'Autoritat Portuària de València intenta garantir la construcció de la nova terminal de contenidors perquè l'empresa naviliera MSC mantinga l'activitat al port. 

Els principals opositors al projecte d'ampliació nord del port, que eren contraris a aquestes dues actuacions, veuen el moviment com una maniobra feta amb la intenció d'evitar que es demane una altra declaració d'impacte ambiental (DIA). Aquest és, precisament, el principal escull per a la realització d’unes obres que encara no s'han posat en marxa. 

El president de l'Autoritat Portuària, Aurelio Martínez, ha exposat aquest divendres al consell d'administració de l'entitat les modificacions que introduiran en l'avantprojecte de l'ampliació nord del port de València, que comporten la construcció d'una quarta terminal de contenidors que explotarà MSC.

El dragatge del canal d'accés i l'ampliació del dic d'abric, les dues grans actuacions a les quals ara renuncia l'Autoritat Portuària, no estaven contemplades en el projecte original de l'ampliació nord. Aquell document, del 2007, sí que va obtindre la declaració d'impacte ambiental. Són les modificacions substancials que el 2018 es van incloure les que han topat amb les reticències d'aquells que consideren necessària una altra DIA. 

Oltra: “El projecte s’ha d'estudiar amb ulls del 2020”

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha defensat que la necessitat de fer o no una nova declaració d'impacte ambiental per a l'ampliació del port s’haurà d'estudiar des del punt de vista tècnic d’acord amb “la realitat actual” i tenint en compte els últims canvis que s'han fet en el projecte. La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, per la seua banda, confia que la modificació del  projecte permetrà desbloquejar les obres d'ampliació del port, però ha advertit que hi continua havent un problema perquè Compromís continua demanant una DIA. 

També et pot interessar

stats