El port de Torrevella es remodelarà per a connectar la ciutat amb la mar i generar ocupació

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presentat aquest dissabte la zona d'oci, comercial i d'aparcament que s'habilitarà al port de Torrevella per tal de revitalitzar l'enclavament i obrir-lo a la ciutat

Ximo Puig al port de Torrevella
Ximo Puig al port de Torrevella / Generalitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, acompanyat pel conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha presentat aquest dissabte la zona d'oci, comercial i aparcament que s'habilitarà al port de Torrevella i que servirà per a potenciar i revitalitzar l'enclavament i obrir-lo a la ciutat.

Un projecte que, segons destaca Puig, significa una fita molt important per a la ciutat de Torrevella, per al Baix Segura i per a tota la Comunitat Valenciana. "Aquesta actuació implicrà acabar amb la barrera que actualment separa Torrevella de la mar, permetrà unir la ciutat amb el port i impulsarà el creixement econòmic de la comarca i la creació d'ocupació", ha assenyalat. Per la seua part, el conseller Arcadi España ha valorat la importància de la col·laboració publicoprivada per a dinamitzar els ports de la Generalitat.

L'objectiu del projecte és generar una dotació urbana atractiva, i per a això es planeja construir una plaça al voltant de la duana, un parc infantil, una àrea esportiva a l'aire lliure, una zona d'ús comercial, una zona de passeig que unisca les diferents zones de l'actuació, i un aparcament subterrani.

El termini previst per a la concessió és de 50 anys i en la resolució d'atorgament es defineixen una sèrie d'actuacions complementàries que ascendeixen a 2,62 milions d'euros.

També et pot interessar

stats