El port d'Alacant trau a subhasta la rèplica del vaixell Santísima Trinidad per 152.000 euros

L'embarcació ha sigut declarada abandonada però el propietari fins ara demana empara a la justícia per a paralitzar el procés.

El vaixell Santísima Trinidad, al port d'Alacant
El vaixell Santísima Trinidad, al port d'Alacant

El vaixell  Santísima Trinidad, rèplica de la nau de l'Armada espanyola que es va afonar en la batalla de Trafalgar l'any 1805, ha estat ancorat a la marina esportiva del port d'Alacant durant 6 anys.

Estava obert al públic i funcionava com a atracció turística i restaurant, però fa més d'un any que es va tancar per motius de seguretat. Va ser a l'abril del 2017, coincidint amb un canvi de propietari que el va comprar per un euro, quan l'autoritat portuària no li va renovar la concessió per problemes en el buc i per risc d'escorament. 

Per això, ara ha sigut declarat vaixell abandonat i el port d'Alacant ha decidit traure'l a subhasta per 152.000 euros. El procés tindrà lloc el 7 de novembre i, en cas que no hi haja adjudicatari, la nau anirà a desballestament. 

El que havia sigut fins ara propietari, a qui han prohibit accedir al Santísima Trinidad per impagament, nega que es puga considerar abandonat i ha demanat un recurs d'empara davant la justícia. També ha denunciat els danys ocasionats en el vaixell arran del trasllat d'un moll a un altre sense accés al públic.  

A més, assegura que ell havia reparat el buc, però que li van demanar també un certificat de navegabilitat. Aquesta era una condició impossible de complir, ja que el Santísima Trinidad és un artefacte que flota, però no està considerat vaixell. La seua intenció era convertir l'embarcació en un atractiu turístic i denuncia que no hi pot accedir des de fa mesos. 

El port d'Alacant, per la seua banda, l'acusa d'impagament. El propietari argumenta que no va pagar perquè no li proporcionaven subministraments de llum i aigua. Ara, ha demanat empara al Tribunal Superior de Justícia perquè paralitzen la subhasta.

També et pot interessar

stats