El Port d'Alacant obri un procés per adjudicar el vaixell Santísima Trinidad de manera directa

Ha funcionat com a restaurant i atracció turística durant sis anys.

Aquesta rèplica de de l'Armada Espanyola del segle XVIII ha estat atracat a la façana marítima d'Alacant durant sis anys.

El Port d'Alacant obri aquest dimecres un procés d'adjudicació directa de la rèplica del vaixell de l'Armada Espanyola del segle XVIII, el Santísima Trinidad. Els interessats a adquirir-lo tenen 30 dies per a presentar ofertes. Aquesta decisió s'ha pres com a conseqüència que la subhasta pública, que fixava un preu d'eixida per a l'embarcació de 152.000 euros, va quedar deserta. 

El Santísima Trinidad va eixir a subhasta perquè el van considerar abandonat i el propietari va recórrer contra la decisió per via judicial. Ara que la subhasta ha quedat deserta, el Port l'adjudicarà directament si algú presenta una proposta econòmica interessant.

El vaixell va estar atracat a la façana marítima d'Alacant, on va funcionar com a restaurant i atracció turística durant sis anys. Fa més d'un any, se’n va decretar el tancament per problemes de seguretat i risc d'escorament. L'actual propietari el va adquirir per un euro, però el port no li va renovar la concessió per aquests problemes.

El propietari no descarta presentar la seua proposta econòmica per a recuperar l'embarcació, l'aval de 30.000 euros que té l'Autoritat Portuària i els 18.000 euros en què valora els desperfectes que va patir la nau durant el trasllat. El Port no descarta la cessió gratuïta de la nau o el seu desballestament, com a últimes opcions.

També et pot interessar

stats