El port de Castelló, nou punt d'entrada de transport d'animals vius

Fins ara només el d'Algesires era l'únic que tenia autorització, que ara s'amplia al recinte castellonenc perquè disposa de les instal·lacions sanitàries exigides.

Bucs de càrrega en el port de Castelló
Bucs de càrrega en el port de Castelló

El port de Castelló ha obtingut l'autorització del Ministeri de Medi Ambient per a ser un punt on podran entrar vehicles de transport d'animals vius. A tot Espanya només aquest recinte i el port d'Algesires tenen les instal·lacions de neteja i desinfecció necessàries per a fer-ho.

Els vehicles de transport d'animals vius per carretera en el sector ramader han de sotmetre's a una regulació molt estricta, ja que els desplaçaments comporten un risc en la propagació de malalties infectocontagioses dels animals. Ara, quan un camió amb animals vius necessite entrar a un recinte portuari, només tindrà dues opcions: Algesires i, des d'ara, també Castelló.  

Amb el permís obtingut, s'incrementa la competitivitat del port castellonenc quant a l'entrada dels animals i el prepara perquè també siga punt d'exportació i destinació a altres països.

També et pot interessar

stats