El port de Castelló immobilitza quatre partides de taronja amb taca negra

Els carregaments afectats pel patogen provenen de l'Amèrica del Sud i van ser detectats a l'octubre.

Taaronges afectades per la taca negra
Taaronges afectades per la taca negra / IVIA

El port de Castelló ha immobilitzat quatre partides de taronja importades de l'Amèrica del Sud després que la inspecció fitosanitària ha detectat que estaven infectades per la taca negra. Aquesta infecció la causa la Phyllosticta citricarpa, un fong altament contagiós que fa malbé la fruita i que encara no està present a Espanya.

Segons avança Castellón Plaza, que cita fonts del Ministeri d'Agricultura, les quatre partides van arribar a primers d'octubre de l'Argentina i de l'Uruguai.

Les autoritats espanyoles i europees mantenen actius un dispositiu fitosanitari als ports per a detectar les partides de fruita que puguen transportar patògens de procedència estrangera, per a evitar que afecten l'agricultura espanyola. Fins ara, la majoria de les partides de cítrics contaminats amb taca negra s'han detectat en carregaments provinents de Sud-àfrica. La situació ha sigut objecte de denúncia constant per les organitzacions agràries que reclamen el mateix rigor i exhaustivitat en els controls d'origen i destí, donat el risc de contagi per a la producció espanyola.

També et pot interessar

stats