El port de la Carrasqueta, punt negre a la carretera: 18 persones mortes en 5 anys

La darrera víctima d'aquest traçat ple de revoltes va ser un motorista de 26 anys, que va morir en xocar contra un turisme

Pun negre de la carretera de Xixona / À Punt NTC
Bea Ponce
Marta López
11 de gener 2022 - 17:12

La carretera del port de la Carrasqueta, al terme municipal de Xixona (Alacantí), s'ha convertit en un dels punts negres més letals de la Comunitat Valenciana, especialment per als motociclistes.

El que va ser el traçat de la carretera N-340 s'ha cobrat 18 vides en cinc anys. La darrera diumenge passat, en què va morir el conductor d'una motocicleta, de 26 anys, i quedà ferida greu la seua acompanyant, de 21, en col·lidir frontalment amb un vehicle.

Un cartell adverteix els conductors al quilòmetre 22 del port, on està la revolta més perillosa de tot el traçat, del balanç de víctimes mortals que l'han convertit en un tram d'homenatge i record.

Una de les principals queixes de la població local és que el tram s'ha convertit per a molts motoristes en un circuit de carreres, que alguns fins i tot graven i pugen a les xarxes socials. El veïnat adverteix que els accidents en aquesta carretera són freqüents i demanen mesures addicionals de seguretat, com ara posar bandes sonores abans de la revolta perillosa.

La problemàtica ja s'ha traslladat al Senat per mitjà del Defensor del Poble i s'ha sol·licitat l'adhesió de la via al pla de rutes segures per a ciclistes de la DGT.

També et pot interessar

stats