La por a un confinament domiciliari causa cues als supermercats

Cadenes com Mercadona confirmen més presència de compradors, però neguen problemes de desabastiment.

Cues de gent davant un supermercat al barri de Sant Isidre a la ciutat de València
Cues de gent davant un supermercat al barri de Sant Isidre a la ciutat de València / Noelia Roselló

Aquest dissabte, la Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 6.240 nous positius per coronavirus, que se sumen als 4.557 confirmats divendres. Són xifres de rècord. Per primera vegada des que l’epidèmia de coronavirus va començar a trasbalsar radicalment les nostres vides, a la Comunitat Valenciana hi ha 21.645 persones contagiades, de les quals 2.337 estan ingressades en algun centre sanitari.

A causa del dramatisme d’aquestes xifres, la possibilitat d’un nou confinament domiciliari plana com una ombra sobre l’horitzó. Aquest divendres, en el programa d’À Punt A la Ventura, el president de la Generalitat va deixar clar que aquesta mesura és "l’última frontera de restricció", i que el Consell "vol i intentarà que no siga necessari". No obstant això, aquest mateix dissabte, Puig ha tornat a dir que "no es descarta res", perquè estem vivint "setmanes extraordinàriament complicades per la pandèmia" del coronavirus.

Davant aquesta situació, molts valencians i valencianes han començat a omplir el rebost de productes de primera necessitat, fet que ha provocat cues en l’entrada d’alguns supermercats. Des de Mercadona, han confirmat a À Punt que aquest dissabte sí que s’ha notat més presència de clients, tot i que a hores d’ara no hi ha cap problema de desabastiment. A més, asseguren que dilluns tots els lineals estaran de nou plens de productes.

El producte que sí que s’ha esgotat i que resulta molt difícil de trobar aquest cap de setmana és el gas butà. El temporal de fred i neu ha deixat sense bombones bona part de les gasolineres i serveis de distribució de l’àrea metropolitana de València. À Punt ha pogut comprovar com molts ciutadans no han pogut trobar-ne cap després de recórrer les estacions de servei d'algunes poblacions, com Burjassot, Bétera i València. Amb gran preocupació, fan front a una nova nit de baixes temperatures sense disposar de cap altre sistema de calefacció.

També et pot interessar