La por a estar desconnectat afecta huit de cada deu espanyols

Segons l’Institut Psicològic Desconnect@, la nomofòbia constitueix una addicció pels símptomes i la síndrome d’abstinència.

La por a estar desconnectat afecta huit de cada deu espanyols
La por a estar desconnectat afecta huit de cada deu espanyols

Quasi huit de cada deu espanyols pateixen por a estar desconnectats, segons dades de l’Institut Psicològic Desconnect@. És el que es coneix com a nomofòbia. Marc Masit, director de l’institut, explica que, malgrat que encara no està reconeguda com a tal, és una addicció, perquè genera síndrome d’abstinència, necessitat de canviar conductes i no poder, i també de substituir les activitats que es fan pel mòbil.

“El que fa és determinar un estat d’ànim variable, dependent, ansiós, i de malestar, a causa de no tindre el mòbil connectat o no portar-lo, o no tindre bateria o cobertura”, ha comentat Masit en la secció de xarxes socials de Les notícies del matí.  “Són símptomes d’estrés, de frustració i patiment, però al final el símptoma més greu és el fet de no poder viure sense el mòbil”.

A pesar de l’elevada xifra de persones que no poden viure sense el mòbil, el director de l’Institut Psicològic Desconnect@ comenta que no és sorprenent, ja que només cal observar la gent del carrer per a adonar-se de la dependència que hi tenen la majoria de persones. 

Per a evitar ser tant dependent d’aquests aparells, Marc Masit dona alguns consells.“Cal més treball en l’escola, en l’educació dels pares als fills i una llei estatal, per exemple, que prohibisca l’ús del mòbil als col·legis, o establisca a quina edat es pot donar un mòbil”. En aquest sentit, comenta que és fonamental aplicar el sentit comú, i rebre formació i informació per a evitar l'ús abusiu del mòbil. 

També et pot interessar

stats