El pont de les Flors ja porta el nom de Rita Barberà

Els operaris municipals han col·locat el cartell que recorda la ciutadana popular, que fa uns dies també va ser nomenada alcaldessa honorària de València

Pont de les Flors Alcaldessa Rita Barberá
Pont de les Flors-Alcaldessa Rita Barberá / À Punt NTC

Els conductors i vianants que han creuat aquest dijous el conegut com pont de les Flors, que creua l’antic llit del Túria, al centre de València, ja han pogut llegir la nova denominació d’aquesta infraestructura que porta el nom de l’exalcaldessa Rita Barberá.

Només sis dies després que la junta de govern aprovara batejar amb el nom de Rita Barberà aquest pont de l’enginyer Manuel Biedma, els operaris municipals han instal·lat aquest dijous el cartell que, ara sí de cara a la ciutadania, testimonia que és el pont de les Flors-Rita Barberà.

La primera edil de València, María José Catalá, compartia la imatge en la xarxa social X –abans Twitter— amb un text que assenyalava: “Complim el nostre compromís. Merescut i just”.

Catalá havia manifestat, quan era la portaveu del PP a l’ajuntament durant la passada legislatura, la voluntat de dedicar-li a l’exalcaldessa del PP aquest pont si arribava a agafar la vara de comandament. Aleshores defensava que el pont de les Flors, un dels més transitats de la ciutat, és "un lloc simbòlic que representa el que era l'alcaldessa per a València: alegria, il·lusió i força".

El seguit d’homenatges a Rita Barberá no s'acaba amb l’acord adoptat durant la setmana passada; el govern municipal també l’ha nomenada alcaldessa honorària de València a títol pòstum, una decisió qüestionada pels grups de l’oposició. 

També et pot interessar

stats