El pont de Ferro, nou mirador sobre el Xúquer

Cullera impulsa la rehabilitació del viaducte per a fer-lo més accessible als viananats i facilitar la contemplació del riu i el seu paisatge.

Infografia amb la figuració sobre el resultat final del pont de Ferro
Infografia amb la figuració sobre el resultat final del pont de Ferro / Ajuntament de Cullera

L'Ajuntament de Cullera inicia aquest dijous les obres de rehabilitació del pont de Ferro, una reforma que pretén convertir el viaducte metàl·lic més antic de la Ribera Baixa en un mirador sobre el riu Xúquer.

El consistori invertirà 214.000 euros dels fons per a inversions financerament sostenibles de la Diputació de València per a ampliar l'espai dels vianants i millorar-ne l'accessibilitat. Per a aconseguir-ho, s'eliminarà un dels dos carrils per al trànsit i s'hi deixarà només una via d'accés de sentit únic cap al municipi. El resultat serà una passarel·la amb voreres de dos metres, bancs i jardineres, la qual cosa el convertirà en un punt privilegiat per a l'observació del riu, segons es pot comprovar en la infografia que ha facilitat el consistori.

El pont de Ferro data de 1905 i va ser declarat bé de rellevància local en 2010 amb categoria de monument d'interés local.

L'Ajuntament de Cullera és propietari de la infraestructura i és l'únic consistori que té la titularitat d'un pont de ferro en tota la comarca. Ara impulsa la rehabilitació "per a frenar el deteriorament d'una de les joies de la corona de l'obra pública de principis del segle passat i emblema urbà de Cullera", segons ha explicat l'administració local en un comunicat. 

També et pot interessar