El pont bimil·lenari d’Elx pateix desperfectes constants

Només té vint anys però ha patit tota mena de reparacions fins ara

El pont del Bimil·lenari d'Elx

El pont del Bimil·lenari d'Elx, que travessa el riu Vinalopó, commemora els 2.000 anys de la ciutat i es va inaugurar a l'any 2000 fruit d'un concurs internacional de projectes que va guanyar per la seua originalitat.

Però potser aquest no era l'aspecte més important, ja que, malgrat tindre escasses dues dècades l'estructura acumula molts desperfectes, com ara clots o infiltracions, que, a vegades fins i tot han arribat a haver de tallar la circulació per a previndre accidents.

De fet, al desembre es va fer l'última rehabilitació, amb una inversió de més de 70.000 euros i ja és necessari intervindre-hi de nou a causa d'uns bonys en l'asfalt.

Per què una estructura tan recent ha hagut de passar per tantes reparacions?

À Punt Notícies ha parlat amb Gaspar Jaén, exarquitecte municipal de la ciutat, que ha apuntat a la manca de tasques de manteniment en el pont com a causa de la gran quantitat de desperfectes patits fins ara.

Per altra banda, també es podria deure a problemes del subsol o d'asfaltatge, i per això la regidoria de Manteniment, que ha declinat fer declaracions a À Punt, ha anunciat que encarregarà un estudi de seguretat.

També et pot interessar

stats