La pólvora valenciana il·luminarà la nit de Cap d'Any al voltant del món

El sector pirotècnic autonòmic gaudeix d'un reconeixement internacional gràcies al particular tipus de color, so i disseny

Els castells artificials valencians, reconeguts internacionalment / À Punt NTC

Durant la nit de Cap d'Any la pólvora valenciana té un protagonisme especial. Moltes pirotècnies envien els focs artificials a França, els Països Baixos o Dinamarca. Per arribar-hi a temps el treball comença mig any abans. 

La nostra pirotècnia té un caràcter propi que ha fet que la pólvora valenciana estiga arreu del món: “La intensitat del color, el tipus de producte, els efectes sonors i la forma de dissenyar l’espectacle, els ritmes, un altre estil”, trets que realça María José Lora, presidenta de Piroval. Segons explica, la pirotècnia valenciana posseeix un producte d’alta qualitat que s’exporta a altres països perquè els pirotècnics estrangers puguen disparar amb aquest material.

La fama dels focs d’artifici valencians ha portat la nostra pólvora arreu del món. La presidenta de Piroval especifica que s’ha portat “molt als països àrabs, que també reconeixen molt la pirotècnia i la forma de disparar valenciana. A França també, per tots els llocs, fins i tot als Estats Units”. Per aquest motiu el sector reivindica poder treballar més a casa.

Davant de la qüestió de com s'arriba a temps a totes les destinacions amb un material tan delicat, Lora aclareix que “es necessita per assegurarse que arriba bé la mercaderia amb sis mesos d’antelació per a demanar permisos d’importació i tota la burocràcia que comporta”.

També et pot interessar

stats