La Politècnica de València atorga la Medalla Prigogine al descobridor del VIH

Montagnier va rebre el Nobel pel descobriment i és un ferm defensor de la medicina preventiva.

El professor Luc Montagnier, en una imatge d'arxiu del 2008
El professor Luc Montagnier, en una imatge d'arxiu del 2008 / Prolineserver

El professor Luc Montagnier, Premi Nobel de Medicina 2008 per descobrir el virus de la immunodeficiència humana (VIH), rep aquest dimecres la Medalla Prigogine 2019 a la Universitat Politècnica de València (UPV).

Aquest guardó s'emmarca dins dels actes de 'Ciutat Sostenible 2019', la XIII Conferència Internacional de Sostenibilitat i Regeneració Urbana, que se celebra fins al dijous 3 d'octubre a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural de la UPV.

Es tracta d'una iniciativa de la Universitat de Siena, a Itàlia, i del Wessex Institute, que reconeix anualment un científic o científica de referència en el camp dels sistemes ecològics. La medalla s'atorga en honor d'Ilya Prigogine (Moscou, 1917 - Brussel·les, 2003), Premi Nobel de Química el 1977.

En 1983, Montagnier va dirigir l'equip que va aïllar per primera vegada el VIH1 i va evidenciar que era el causant de la síndrome d'immunodeficiència adquirida. Dos anys més tard, va aïllar el segon virus (VIH2) de pacients d'Àfrica Occidental.

Ferm defensor de la medicina preventiva, Montagnier ha dedicat els últims anys de la seua investigació al tractament dels factors microbians i virals associats amb càncers, malalties neurodegeneratives i articulars, utilitzant tecnologies innovadores.

També et pot interessar

stats