La Politècnica organitza una visita guiada a les fosses de Paterna

Permetrà conéixer l’impacte de la Guerra Civil, però també les tasques de recuperació i identificació dels cossos.

Arqueòlegs fent tasques de recuperació de les fosses de Paterna en una imatge d’arxiu
Arqueòlegs fent tasques de recuperació de les fosses de Paterna en una imatge d’arxiu

Per a conéixer la història res millor que conéixer, 'in situ', la seua empremta. És la màxima que marca l’activitat que d’aquest dimecres la Universitat Politècnica de València i que consisteix a visitar les fosses comunes del cementeri de Paterna, on hi ha soterrades més de 2.200 víctimes de la repressió franquista.

L’activitat permetrà també conéixer els treballs de recuperació dels cossos, identificació i exhumació, i les experiències humanes dels familiars. La visita estarà a càrrec de Vicent Gabarda, professor d'Història Contemporània de la Universitat de València; Miquel Mezquida i Alejandro Calpe, arqueòlegs de l'Associació ArqueoAntro, i Francisco Collado, investigador de la Universitat Politècnica de València en els fets derivats de la repressió i l'exili arran de la Guerra Civil.

En l’activitat participaran els integrants de la comunitat universitària de la UPV inscrits prèviament. A més de la visita a les fosses, es visitarà el Terrer, el mur on van ser afusellats centenars de valencians. També hi haurà una lectura, a càrrec dels participants en la visita, de textos relacionats amb la memòria històrica.

També et pot interessar

stats