Dos policies, un anell de brillants perdut a Alboraia i un sorprenent final

Els agents troben la joia, sense cap indici per a localitzar la propietària, però la intuïció els va portar fins l’ama que no s’havia adonat que l’havia perdut

Els agents d'Alboraia van rebre el valuós anell, que s'havia trobat una vianant en un cèntric carrer del municipi
Els agents d'Alboraia van rebre el valuós anell, que s'havia trobat una vianant en un cèntric carrer del municipi / Policia Local Alboraia

Ple centre d’Alboraia, un carrer prou concorregut. Una vesprada de dimarts, amb vianants passejant. Els agents de la Policia Local es troben un anell d’or i brillants. Els l’ha lliurat una dona que l'ha trobat en terra. Saben que tenen entre mans una valuosa joia, però no tenen cap pista per a saber de qui pot ser. Ni inscripció ni cap element que els permetera fer cap associació amb la legítima propietària. Per moments pensen que serà un element més que acabarà en el dipòsit d’objectes perduts on, per cert, arriben poques joies, segons reconeixen els agents.

Després de les primeres indagacions, alguna cosa els fa pensar qui pot ser l’ama d’aquell anell que, segurament, amague una història especial: un llegat familiar, el segell d’una història d’amor... Li pregunten a una dona que ve pel carrer si ha perdut alguna cosa. De seguida es mira la mà. S’adona que li falta un anell, comença el nerviosisme.

Els agents, en una conversa pausada, li demanen que el descriga. “El va descriure perfectament, tal com era”, admet un dels agents de la Policia Local recreant els fets per À Punt Notícies. Aleshores acaba l’ensurt: una agent trau de la butxaca l’anell. La dona esclata a plorar. Era seu.

En una mescla d’emoció, nerviosisme i alegria li falten les paraules, tan sols és capaç d’articular unes breus paraules d’agraïment als agents, uns policies que probablement tarden anys a trobar-se una altra intervenció com aquesta.

Moltes vegades donem males notícies i trobar-te amb una anècdota d’aquest tipus quan estas treballant et dona molta satisfacció Policia Local d'Alboraia

“Casos com aquests no són gens habituals”, apunten font del cos de la Policia Local d’Alboraia. “Moltes vegades donem males notícies i trobar-te amb una anècdota d’aquest tipus quan estàs treballant et dona molta satisfacció”, admeten. “És molt gratificant pensar que li hem pogut tornar a la propietària un objecte que segurament no només tindrà valor econòmic, probablement també sentimental”, argumenten els agents que han compartit aquesta troballa amb final feliç en les seues xarxes socials.

Durant la telefonada d’À Punt Notícies expliquen que, tot i que a la caserna rebencada dia objectes que la gent es troba pel carrer, joies en porten ben poques.

“Sí que hem tingut algun cas d’algun anell que ens han dut i, si té algun element, alguna inscripció, es comparteix per xarxes socials per a veure si trobem el propietari i alguna vegada ha aparegut l’amo, però el que no és gens habitual és que els agents troben el propietari en el mateix carrer i sense que ningú els pregunte”, argumentaven fonts de la Policia Local d’Alboraia.

Inicialment l'anell se'l va trobar una dona, però de seguida el va lliurar als agents. La patrulla que el va rebre va pensar que podia ser d’alguna veïna de la zona on havia aparegut. De fet, van fer un primer intent tocant al timbre de diverses pisos, però no va respondre ningú. Quan encara estaven per la zona, pensant a veure de qui podria ser, van veure dos dones que s’acostaven. Van preguntar si passava alguna cosa que haguera fet anar fins allà els agents.

“Han perdut alguna cosa, alguna joia? Troben a faltar alguna cosa?”, els van plantejar els agents sense mostrar la joia. Una de les dones de seguida es va mirar la mà: “L’anell, l’anell”, va començar a cridar. El que podia semblar una escena d’una pel·lícula, estava passant un dimarts de vesprada a Alboraia. La perfecta descripció que la dona va fer de l’anell va traure de dubte els policies.

També et pot interessar

stats