Policies i guàrdies civils reclamen Sanitat ser els pròxims a vacunar-se

El Sindicat Unificat de Policia i l'Associació Unificada de Guàrdies Civils alerten del risc de contagi dels agents en les intervencions.

Agents de la Policia Nacional en una intervenció recent a Jaén
Agents de la Policia Nacional en una intervenció recent a Jaén / José Manuel Pedrosa (Efe)

El Sindicat Unificat de Policia (SUP) i l'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) han demanat als ministeris d'Interior i de Sanitat que els agents siguen el següent col·lectiu que es vacunar contra el coronavirus, una vegada que Espanya reba noves dosis i es complete la immunització dels grups preferents.

En un comunicat conjunt les organitzacions reclamen a la ministra de Sanitat, Carolina Darias, que actualitze l'estratègia de vacunació per a protegir els efectius de la seguretat pública en el conjunt de l'Estat “pels riscos evidents” de contagiar-se del virus en les seues intervencions.

En la reunió del Consell Interterritorial de Salut d'aquest dimecres, Darias va comunicar a les comunitats autònomes l'arribada de noves remeses de vacunes amb almenys 6,7 milions de dosis de Pfizer, Moderna i AstraZeneca fins a març.

El SUP i l'AUGC defenen que els residents i treballadors de residències d'ancians, el personal sanitari i els majors de 80 anys hagen sigut els col·lectius “prioritaris i preferents” a ser immunitzats, però sol·liciten que l'estratègia de vacunació incloga ara als policies i guàrdies civils.

“Estem segurs que la ministra que arriba a Sanitat d'un altre departament, en el qual el valor dels funcionaris [Darias prové del ministeri de Política Territoria i Funció Pública ] és clau en la gestió dels serveis públics, tindrà la responsabilitat i la sensibilitat necessàries per a fer aquest pas”, asseguren els representats de les forces de seguretat en el seu comunitat, en què també reivindiquen el lliurament “amb caràcter d'urgència” de màscares FFP2 per als agents.

També et pot interessar

stats