La policia troba a Xàtiva un gos amb indicis de maltractament

Els agents han rebut una telefonada on els advertien que l’animal estava en una zona amagada de Bixquert.

VÍDEO | La policia troba a Xàtiva un gos amb indicis de maltractament

La Policia Local de Xàtiva ha socorregut aquest divendres de vesprada un gos amb indicis de maltractament. L’animal, d'una grandària mitjana, l'han localitzat darrere d’uns contenidors de fem de la zona de Bixquert, en un punt poc transitat i poc visible. Això fa pensar que es tracta d’una acció intencionada, segons han assegurat fonts del cos.

En rebre l’avís, els agents que han acudit a aquesta zona de segones residències de Xàtiva han trobat el gos “molt, molt malament”, amb símptomes de deshidratació i a penes sense forces per a moure’s, probablement després d’haver sigut maltractat, com pot observar-se en el vídeo que acompanya aquesta notícia. "Fins que no t'hi acostaves molt, no t'adonaves que continuava viu", han dit a À Punt.

Els agents han avisat el servei d'arreplega d’animals, que han traslladat el gos a una clínica d’un municipi de la Canal de Navarrés, on han aconseguit estabilitzar-lo i quedarà ingressat durant les pròximes hores. El fet que l’animal no duguera el xip identificatiu dificulta la investigació dels fets, segons han explicat en la Policia Local de Xàtiva. A pesar de ser obligatori des de fa anys, alguns propietaris encara incompleixen aquesta obligació.

Col·laboració ciutadana per a denunciar el maltractament

No obstant això, fonts del cos han apel·lat a la col·laboració ciutadana en casos en què se sospite que pot haver-se maltractat qualsevol animal. “Val més telefonar al 112 ràpidament”, aconsellaven, perquè creuen que és la millor manera que el maltractament no quede impune.

Malauradament no és la primera vegada que a Xàtiva es donen fets semblants. El jutjat investiga un altre cas ocorregut a la capital de la Costera fa just un mes i del qual es va fer ressò À Punt. Aleshores, un cotxe circulava per una carretera rural amb un gos damunt. L’escena la va gravar una dona, que després va avisar la policia. La col·laboració d’aquesta veïna va permetre obrir una investigació contra el conductor per un presumpte cas de maltractament animal.

També et pot interessar

stats