La policia reforçarà la vigilància per a evitar entrades en la zona comercial d'Alfafar

Un helicòpter del 112 ajudarà a controlar els accessos en la V-31.

Àrea comercial d'Alfafar
Àrea comercial d'Alfafar

La delegació del govern i la Generalitat reforçaran la vigilància del tancament perimetral en el nucli poblacional confinat format per Alfafar, Benetússer, Llocnou de la Corona, Massanassa i Sedaví, especialment en els accessos des de la carretera V-31 per a evitar les entrades a la zona comercial d'Alfafar, Sedaví i Massanassa, on hi ha superfícies com Ikea.

Aquest reforç és "especialment important" després dels problemes de trànsit que es van ocasionar el passat cap de setmana, el primer del confinament, després de l'intent d'accedir a l'espai de nombrosos vehicles. L'entrada a la zona comercial només és possible per a persones residents en algun dels cinc municipis, informa la Mancomunitat de l'Horta Sud en un comunicat.

Així ho van anunciar el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Josep Maria Àngel, i el subdelegat del Govern a València, Rafael Rubio, en l'última reunió del centre de coordinació intermunicipal que es va celebrar aquest dijous a l'Ajuntament d'Alfafar amb els cinc alcaldes i la prefectura del lloc principal Alfafar-Catarroja de la Guàrdia Civil.

La Generalitat es va comprometre a donar suport a la vigilància dels accessos per via aèria amb la presència d'un helicòpter del 112. El suport de la unitat adscrita de Policia a la Comunitat Valenciana que vigila la zona continuarà fent actuacions específiques en moments clau mentre dure el confinament, com va comunicar el seu cap provincial, César Ochoa.

Més de 300 multes

Com a balanç de la primera setmana de confinament, una de les conclusions del centre de coordinació va ser "la falta de col·laboració d'un grup minoritari de la ciutadania que no respecta les normes".

En set dies s'han tramitat més de 300 multes, tant per no complir el tancament com per infraccions de trànsit per no respectar els punts de control establits. L'import de les primeres oscil·la entre 30 i 600 euros, mentre que en les de trànsit són 200 i retirada de quatre punts del carnet.

Per aquest motiu es va acordar continuar insistint a través de tots els canals de comunicació disponibles en la conscienciació de la ciutadania de la dimensió del problema i en la necessitat de la col·laboració de tots perquè les mesures preses puguen tindre un efecte positiu en la lluita contra la pandèmia.

També et pot interessar