La policia reforça la vigilància en espais rurals, culturals i d'oci durant la Setmana Santa

El reforç estarà actiu fins al 12 d'abril i pretén garantir les mesures de seguretat davant de la previsió de gran afluència de visitants.

Imatge d'un control policial en un paratge natural / Generalitat

Més control en espais naturals, zones rurals amb xalets i casetes de camp disseminades, en zones d'interés cultural i en àrees d'oci i comercials. La Setmana Santa d'enguany estarà marcada pel tancament perimetral autonòmic i, per tant, pels desplaçaments dins de la Comunitat Valenciana. La policia de la Generalitat ha pres diverses mesures per reforçar la vigilància als punts on es preveu una major afluència de visitants i per tal d'evitar grans concentracions o festes particulars.

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) coordina des d'aquest Dijous Sant les diferents forces i cossos de seguretat en la vigilància preventiva d'aquests punts amb motiu de Setmana Santa i Pasqua.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Josep Maria Àngel, s'ha reunit aquest dijous de matí amb responsables de la delegació del govern espanyol, la Policia adscrita a la Generalitat i les prefectures de policia dels 16 municipis més poblats de la Comuntat Valenciana per a coordinar les accions de reforç. Àngel ha demanat a la ciutadania "responsabilitat i prudència" en el compliment de les mesures anti-Covid per evitar l'avanç del coronavirus i que, davant de la previsió de major afluència en el medi natural, "s'extremen les precaucions per a previndre incendis forestals".

L'Agència ha remés als ajuntaments una circular en què recorda, entre altres aspectes, que les zones d'acampada i els refugis estan tancats. Les àrees recreatives sí que poden estar obertes durant tot el dia. I per evitar incendis forestals, també està previst un reforç de la vigilància forestal, aèria i terrestre, fins al dilluns 12 d'abril.

També et pot interessar

stats