La policia reconstrueix a la mitjanit el crim d'un veí d'Alacant de 69 anys

Hi assisteixen la dona i el seu cuidador, empresonats com a presumptes autors.

La reconstrucció es va fer amb figurants perquè els presumptes autors es van negar a reproduir quà va passar la nit de l'assassinat.
La reconstrucció es va fer amb figurants perquè els presumptes autors es van negar a reproduir quà va passar la nit de l'assassinat. / À Punt

La Policia Nacional va reconstruir anit la mort violenta de José Luis, un home de 69 anys, en un aparcament de l'Albufereta (Alacant), quan faltaven 19 minuts perquè el rellotge marcara les 23 hores. Tot i que la mort de l'home de Conchi va ser el 20 d'agost de l'any passat, es va recrear anit a una hora en què les condicions de llum i temperatura eren molt paregudes a les d'aquell dia d'estiu. El jutjat va acordar la setmana passada que la reconstrucció, que va durar 15 minuts, es fera d’acord amb la proposta realitzada per la Policia Nacional. S’hi van tindre en compte les indicacions de l’Observatori Astronòmic Nacional de l’Institut Geogràfic i de l’Agència Espanyola de Meteorologia, pel que fa a l’hora de la posta de sol i al grau de visibilitat de la lluna.

Estigueren presents els dos únics sospitosos del crim, Conchi, i Paco, el seu cuidador, que estan en presó preventiva per la mort del marit d'ella dues setmanes després del seu casament. Per això, a aquest cas se'l coneix com el de la vídua negra. Segons les investigacions policials, el mataren amb un tornavís.

El magistrat del jutjat d'instrucció número 5 d'Alacant, Manrique Tejada, va dirigir la recreació, a la qual també va assistir el fiscal del cas i els advocats defensors i de l'acusació particular. Com que els dos principals sospitosos del crim es van negar a participar-hi, la reconstrucció es va fer amb figurants. Es va reproduir l'escena del crim, on els vehicles estaven aparcats en un solar del carrer del Sol Naixent en la mateixa posició que aquella nit. 

La casualitat va voler que, aquella nit, passara pel passeig de la Cantera, que està uns metres més amunt, una agent de policia que estava fora de servei, amb un amic. En sentir els crits de l'home, es va dirigir a l'aparcament i va veure com l'agredien. De seguida va avisar el 091 i els van detindre. Els dos acusats s'han declarat sempre innocents, tot i que els van arrestar minuts després de l'agressió mortal. Amb aquesta prova es tractava de dilucidar si tant l'agent com l'amic que l'acompanyava tenien una bona visibilitat per a veure amb nitidesa els dos presumptes agressors i l'escena del crim. 

Conchi, que en un primer moment va adduir que patia una tetraplegia, va estar present en la reconstrucció sense cadira de rodes. L'home mort era el seu quart marit.

També et pot interessar

stats