La Policia Nacional sanciona un veí de Xirivella per haver empadronat estrangers il·legalment

L'infractor haurà de pagar una multa de fins a 100.000 euros per utilitzar un habitatge de manera fraudulenta

Un agent de la Policia Nacional al costat del seu cotxe patrulla
Un agent de la Policia Nacional al costat del seu cotxe patrulla / Europa Press

Agents de la Policia Nacional han sancionat un veí de Xirivella (Horta Sud) que cobrava 600 euros a ciutadans estrangers en situació irregular per a empadronar-los de manera il·legal a les seues cases.

Les investigacions dels agents de la Unitat contra les Xarxes d'Immigració Il·legal de València començaren després de detectar nombrosos casos de ciutadans estrangers en situació irregular que per a residir legalment, presentaven documentació sospitosa.

Després d’analitzar els certificats d’empadronament irregulars, els agents descobriren que els habitatges eren propietat de la mateixa persona, un veí de Xirivella que feia negoci deixant utilitzar les adreces dels seus pisos durant tres anys, just el temps necessari per a sol·licitar una autorització de residència per arrelament.

La quantia de la sanció que rebrà l’infractor per incomplir la llei pot arribar a 100.000 euros.

Segons la Policia Nacional, consentir la inscripció d'un estranger en el padró municipal per part del titular d'un habitatge quan aquest habitatge no siga el domicili real de la persona estrangera, suposa una infracció molt greu. Aquesta infracció està castigada en la llei d'estrangeria amb una multa que va del 10.001 a 100.000 euros.

Els agents assenyalen que darrere d'aquestes infraccions hi ha la situació de vulnerabilitat de la població estrangera. En la seua majoria aquestes persones desconeixen l'idioma, no tenen faena ni recursos econòmics i necessiten obtindre una autorització de residència al més ràpid possible. Segons la Policia Nacional, propietaris de pisos o titulars de contractes de lloguer se n’aprofiten i intenten obtindre un benefici econòmic amb l'empadronament.

També et pot interessar

stats