La Policia Nacional s'incauta a Alacant 153.000 pastilles d'èxtasis, la major partida dels últims anys

L'operació s'ha saldat amb la detenció de 8 persones d'un grup criminal que es dedicava al robatori amb violència de la droga d'altres traficants

Aquesta operacióha significat la confiscació de la major quantitat de pastilles d'èxtasis MDMA
Aquesta operació ha significat la confiscació de la major quantitat de pastilles d'èxtasis MDMA / CNP

La Policia Nacional ha desarticulat en la segona fase d'una complexa operació una important xarxa de delinqüència organitzada que robava amb violència a traficants per a comerciar posteriorment amb la droga.

Les investigacions van començar a la fi de l'estiu, com a continuació d'una operació contra xarxes d'ocupacions d'habitatges. Aquesta acció es va saldar amb la detenció de set persones components d'un entramat que es dedicava a forçar habitatges per a després reallotjar famílies amb pocs recursos per elevats preus.

Aquesta activitat era la punta de l'iceberg que ocultava una altra trama encara més complexa. Els agents de la Policia Nacional d'Alacant van descobrir que es ramificava cap a altres xarxes de delinqüència. El cap era un perillós delinqüent d'un clan familiar amb relacions amb altres xarxes internacionals dedicades al narcotràfic, amb connexions als Països Baixos i el nord d'Àfrica.

Escorcolls a Ibi, Asp i Novelda

L'operació s'ha tancat amb la detenció de tots els membres d'aquest entramat, un total de huit persones. S'han dut a terme tres registres domiciliaris en les localitats d'Ibi, Asp i Novelda, on s'ha confiscat una quantitat elevada de substàncies estupefaents.

Són un total 153.000 pastilles èxtasis (MDMA), 419 grams d'heroïna, 600 de cocaïna en roca, una plantació amb 32 plantes de marihuana i 270 grams d'haixix. A més d'aquestes substàncies també s'han intervingut 30.200 euros de diners en efectiu, dos vehicles i una arma curta.

Als detinguts, sis homes i dues dones, de nacionalitats espanyola i algeriana, se'ls imputen els delictes de participació en organització criminal, tràfic de drogues i tinença il·lícita d'armes. El jutjat d'Alacant ha decretat per a sis d'ells l'ingrés en presó provisional.

Aquesta operació contra el narcotràfic a gran escala ha significat el decomís de la major quantitat de pastilles d'èxtasis MDMA, que s'ha realitzat en els últims anys a la província d'Alacant.

També et pot interessar

stats