La Policia Nacional investiga l'incendi en una casa del Cabanyal com a possible cas de violència masclista

Un home ha sigut detingut per l'incendi d'una vivenda aquesta matinada al Cabanyal en què han resultat ferides cinc persones.

Un agent de la Policia Científica en el lloc de l'incendi

La Policia Nacional ha obert dues investigacions sobre l'incendi registrat en la matinada d'aquest dimecres en un habitatge del carrer Pescadors, al barri valencià del Cabanyal, una per part de la Policia Científica per a determinar l'origen del foc i una altra per la Unitat d'Atenció a la Família i Dona (UFAM), per si darrere del succeït poguera haver-hi un possible cas de violència domèstica, ja que el detingut per aquests fets té relació amb una de les persones residents a la casa.

L'incendi s'ha declarat en la matinada d'aquest dimecres, al voltant de les 3:30 hores, i han resultat ferides cinc persones de la mateixa família. Dues d'elles han patit lesions breus i ja han rebut l'alta, mentre que romanen ingressats a l'Hospital La Fe un matrimoni i un descendent de la parella, un menor de sis anys en estat molt greu, segons ha pogut saber À Punt. Agents de la Policia Científica especialitzats en incendis han realitzat la inspecció ocular de l'habitatge i han pres mostres per a determinar l'origen del foc i si es va poder utilitzar algun tipus d'accelerador, mentre que la investigació de la UFAM es deu al fet que el succés podria ser considerat un cas de violència domèstica per la relació del detingut amb una de les persones residents a la casa.

Poc després de l'incident, la Policia Local de València informava de la detenció d'un home de cinquanta anys com a presumpte autor de l'incendi. L'incendi s'ha declarat al carrer Pescadors, una de les zones més conflictives del Cabanyal.

Zero Incívics denuncia inacció

Arran del succés, l'associació veïnal Zero Incívics ha denunciat la inacció i la permissivitat de l'Ajuntament enfront del vandalisme i l'incivisme al barri. "Els veïns del Cabanyal-Canyamelar pateixen des de fa dècades problemes enquistats com el tràfic de drogues, la degradació urbanística, nuclis de pobresa i marginació que no reben l'assistència adequada per part de la Regidoria de Serveis Socials i focus d'incivisme que generen greus problemes de convivència", han advertit.

També et pot interessar

stats