La Policia Nacional intervé quatre tones d'haixix a Alacant i deté díhuit persones

S'ha desmantellat una xarxa de falses empreses que transportaven haixix en camions de Granada a França.

Els agents han intervingut 4.073 quilos d'haixix que l'organització emmagatzemava en una nau industrial d'Alacant
Els agents han intervingut 4.073 quilos d'haixix que l'organització emmagatzemava en una nau industrial d'Alacant / CNP

La Policia Nacional ha desarticulat una xarxa de tràfic d'haixix i ha detingut díhuit persones, que utilitzaven falses empreses per a transportar la droga en camions i furgonetes de Granada a França. Els agents han intervingut 4.073 quilos d'haixix que l'organització emmagatzemava en una nau industrial d'Alacant, i que estaven amagats en mobiliari, maquinària industrial i remolcs.

En el marc d'aquesta macrooperació hi ha hagut huit arrestos a Alacant, cinc a Saragossa, quatre a Granada i un a França, dels quals catorze han ingressat en presó provisional.

Els agents posaren en marxa la investigació després de trobar una partida de 1.240 quilos d'aquesta droga a França, dins d'un camió amb matrícula espanyola. El conductor va ser detingut per les forces de seguretat franceses.

La intervenció va permetre descobrir que el centre d'operacions de la xarxa estava a Saragossa, on havien situat societats fictícies d'una mercantil dedicada al comerç internacional per carretera. Després, van localitzar una nau a Alacant que servia de punt de partida de la ruta de la droga cap a França, i una furgoneta que traslladava l'haixix des de Màlaga i Atarfe (Granada).

Des de la nau d'Alacant va eixir un camió carregat de mobles, en el qual es van trobar 1.007 quilos d'haixix. El conductor, relacionat amb les falses empreses, va quedar arrestat. En el registre de la nau els agents es van confiscar de 612 quilos d'aquest estupefaent, així com d'altres 1.224 que es dirigien cap a Alacant. A Sant Vicent del Raspeig es va localitzar un segon magatzem.

Respecte a la investigació sobre el patrimoni de la xarxa, s'han bloquejat set immobles, 32 vehicles i comptes bancaris a nom de les pesones investigades.

També et pot interessar

stats