La Policia Nacional escorcolla 23 clíniques d’iDental, 5 a la Comunitat Valenciana

L’objectiu és recuperar les proves dels afectats perquè puguen completar el seu tractament.

Escorcolls a la clínica d'iDental d'Alfafar
Escorcolls a la clínica d'iDental d'Alfafar / Fèlix Tena

Al voltant de 300 agents de la Policia Nacional escorcollen 23 clíniques d’iDental per a confiscar equips informàtics, recopilar proves per a retornar-les als pacients afectats i elaborar un inventari d'actius.

L'operació Apol·lònia, posada en marxa per orde del jutjat d'instrucció número 5 de Madrid, afecta 23 clíniques d’un total de 21 províncies. A la Comunitat Valenciana se n’han escorcollat cinc: Betxí, València, Alfafar, Alacant i Elx.

La Policia intervindrà equips informàtics que allotgen expedients mèdics dels afectats després del tancament pel presumpte frau. L’objectiu és recuperar les seues proves, completar el seu tractament i, si escau, denunciar la situació.

A més, els registres permetran fer un inventari perquè l’Oficina de recuperació i gestió d'actius procedisca a la venda anticipada per a un possible rescabalament econòmic als afectats. Aquests escorcols són la continuació dels efectuats el 3 d'agost, quan hi va haver inspeccions en 19 clíniques. 

El tancament de totes les seus d’iDental ha afectat milers de pacients en 24 ciutats espanyoles, motiu pel qual el jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata va decidir assumir la investigació pel presumpte frau.

També et pot interessar

stats