La Policia Nacional ensenya com avisar Emergències sense que l’agressor ho sàpiga

Els cossos de seguretat mostren a través de les xarxes socials com actuar en casos d’inseguretat, agressions sexuals o robatoris

Imatge d'un telèfon fent una trucada d'emergència
Imatge d'un telèfon fent una trucada d'emergència / Policia Nacional

La Policia Nacional ha donat a conéixer aquest dijous a la ciutadania un mètode per a avisar a Emergències davant una agressió sense que l’agressor se n'adone. Consisteix a prémer cinc voltes el botó d’encesa del telèfon mòbil, que automàticament inicia una telefonada al 112. “Podran escoltar el que està passant, geolocalitzar-te i enviar ajuda”, segons expliquen en un vídeo que han difós a través de les xarxes socials. El vídeo també explica com activar aquest servei en funció del tipus de dispositiu i sistema operatiu. 

Aquesta iniciativa forma part d’una campanya dels cossos de seguretat per a crear consciència i educar la població en casos de perill d’assetjament, robatoris i altres delictes. En un altre, també alerten sobre l’amenaça de les abraçades pel carrer. “Si un desconegut s’acosta a tu pel carrer i amb qualsevol excusa vol donar-te una abraçada”, la policia alerta que en realitat es tracta d'“el furt amorós”. 

Un altre dels continguts explica a la ciutadania com actuar en cas de veure una persona en perill en un escenari d’oci com, per exemple, de festa. “Si veus una persona embriaga, atordida o sota els efectes d'una substància que la faça més vulnerable i la pose en perill, no ho dubtes: avisa els responsables del local o crida'ns”, anima una agent en aquest vídeo, on també facilita informació en cas de sofrir assetjament sexual, “perquè es tracta d’un delicte contra la teua llibertat sexual”. 

@policia Tres cosas que debes de tener en cuenta si sales de fiesta #tips #consejos #seguridad #fyp #noche #fiesta ♬ Bymyside - Official Sound Studio

També et pot interessar

stats