La Policia Nacional dona consells per a evitar estafes en la loteria de Nadal

Alguns dels consells són comprar el dècim en llocs autoritzats, fotocopiar-lo si és compartit o denunciar en cas de pèrdua o robatoris.

Dècims de loteria en una imatge d'arxiu
Dècims de loteria en una imatge d'arxiu / Europa Press
16 de desembre 2019 - 11:05

Diumenge que ve se celebra el tradicional sorteig de la loteria de Nadal. Per tal d'evitar possibles fraus en la compra de dècims, sobretot a través d'internet, la Policia Nacional ha llançat diversos consells, com ara guardar els correus relacionats amb l'adquisició i fer captures de la gestió realitzada. En cas de ser víctimes d'una estafa, cal denunciar-les com més ràpidament millor.

A més, la policia alerta els ciutadans per tal que desconfien dels missatges en què se'ls informa que han sigut afortunats en un sorteig desconegut. També cal comprar els dècims només en llocs autoritzats i comprovar que el dècim té el segell de l'administració de loteria, a més de tots els elements de verificació.

I si la loteria es comparteix amb amics o familiars, cal fotocopiar el dècim i indicar quines persones han participat en la compra i la quantitat que han pagat.

En cas de pèrdua o de patir un robatori, cal denunciar-lo en qualsevol comissaria de la Policia Nacional. Una denúncia que també cal fer si han sigut víctimes d'una estafa, i aportar totes les dades que tinguen sobre els autors i la seua forma d'actuar.

També et pot interessar

stats