La Policia Nacional dispara al peu un sospitós d'abusos sexuals a Elda, que els amenaçava amb una destral

Una menor de 17 anys va acusar el detingut, de 45 anys, de tocaments al carrer

Actuació de la policia Nacional d'Elda / À Punt NTC

A Elda (Vinalopó Mitjà), agents de la Policia Nacional han ferit al peu d'un tret un home que presumptament els va amenaçar amb una destral per a evitar la detenció.

Els fets van passar la nit de dilluns en un basar, on el sospitós va ocultar-se dels agents, que havien rebut diverses cridades informat de tocaments en la via pública a una menor de 17 anys. Els policies localitzaren la jove, que va denunciar-los que l'home li havia agarrat fortament els glutis i li havia tocat els pits per damunt de la roba, uns fets dels quals van ser testimoni diversos vianants, que li van recriminar l'actitud.

L'actuació policial, que va ser captada en un mòbil per un ciutadà, circula ja per les xarxes socials. En el vídeo es veuen tres agents a la porta del basar fent indicacions cap a l'interior del local, dos d'ells amb l'arma reglamentària desenfundada i apuntant cap a dins. El clip acaba amb l'entrada d'un dels policies armats, mentre arriba un vehicle amb una altra patrulla. La Policia Nacional ha explicat en un comunicat que, després de fracassar l'intent de calmar el sospitós, "els agents van haver d'empunyar l'arma per a defensar-se" i efectuaren dos dispars, un primer dissuasiu al sòl i un segon "a parts no vitals", per a evitar l'agressió a un dels agents.

L'home, de 45 anys i amb antecedents, va ser desarmat i reduït fins a l'arribada dels serveis mèdics, que el traslladaren a l'Hospital General d'Elda. Tanmateix, va negar-se a ser atés al centre i va anar a un altre centre hospitalari, on ha quedat detingut sota custòdia policial fins al pas a disposició judicial.

També et pot interessar

stats