La Policia Nacional desmantella la xarxa europea més gran de distribució pirata de televisió per internet

S'han practicat cinc detencions i 14 escorcolls simultanis, un d'ells a Alacant.

La Policia Nacional desmantella la xarxa europea més gran de distribució pirata de televisió per internet

Una operació policial internacional, comandanda per la Policia Nacional ha permés desmantellar la xarxa més gran mai abans descoberta a Europa per a la distribució pirata del senyal de televisió per internet (IPTV). La trama, que té ramificacions a Espanya, Dinamarca, el Regne Unit, Letònia, el Països Baixos i Xipre, oferia accés, mitjançant subscripció, a 800 canals televisius, desenes d'estacions de ràdio i un repositori d'obres audiovisuals protegides. 

Durant l'operació s'ha detingut cinc persones, tres d'elles a Espanya, i s'han practicat 14 escorcolls simultanis a la Unió Europea, un dels quals s'ha fet a les comarques d'Alacant. 

8 milions de benefici

La intervenció, que ha comptat amb la col·laboració d'agents del Regne Unit, Dinamarca i l'Europol, ha permés desmantellar 11 granges de servidors, des de les quals el grup criminal distribuïa el senyal a tot el món. Els investigadors estimen que van guanyar almenys 8 milions d'euros, una part dels quals havien desviat a societats de Gibraltar. 

Els beneficis permetien a la banda fer una vida de luxe. Bona part dels membres de la banda residien en urbanitzacions exclusives de la costa de Màlaga i es desplaçaven en vehicles d'alta gamma que renovaven amb freqüència. La direcció tècnica de la trama, per la seua banda, residia a Dinamarca. 

La investigació va començar a les acaballes de 2015 després que la Premier League denunciara un presumpte delicte contra la propietat intel·lectual comés per un web de Màlaga que oferia subscripcions a canals internacionals. Estirant el fil, els investigadors descobriren un grapat de perfils en xarxes socials per a promocionar el serveis i una vintena de llocs web més, amb titulars espanyols, que derivaven les subscripcions a comptes de Gibraltar. 

En general, els clients pensaven que havien contractat un servei perfectament legal, sovint amb un paquet de connexió a internet, sense saber que la trama no disposava dels permisos legals per a distribuir el senyals de televisió.

També et pot interessar