La Policia Nacional desmantella la xarxa europea més gran de distribució pirata de televisió per internet

S'han practicat cinc detencions i 14 escorcolls simultanis, un d'ells a Alacant.

Els agents han practicat cinc detencions i 14 escorcolls simultanis, un d'ells a Alacant

Una operació policial internacional, comandanda per la Policia Nacional ha permés desmantellar la xarxa més gran mai abans descoberta a Europa per a la distribució pirata del senyal de televisió per internet (IPTV). La trama, que té ramificacions a Espanya, Dinamarca, el Regne Unit, Letònia, el Països Baixos i Xipre, oferia accés, mitjançant subscripció, a 800 canals televisius, desenes d'estacions de ràdio i un repositori d'obres audiovisuals protegides. 

Durant l'operació s'ha detingut cinc persones, tres d'elles a Espanya, i s'han practicat 14 escorcolls simultanis a la Unió Europea, un dels quals s'ha fet a les comarques d'Alacant. 

8 milions de benefici

La intervenció, que ha comptat amb la col·laboració d'agents del Regne Unit, Dinamarca i l'Europol, ha permés desmantellar 11 granges de servidors, des de les quals el grup criminal distribuïa el senyal a tot el món. Els investigadors estimen que van guanyar almenys 8 milions d'euros, una part dels quals havien desviat a societats de Gibraltar. 

Els beneficis permetien a la banda fer una vida de luxe. Bona part dels membres de la banda residien en urbanitzacions exclusives de la costa de Màlaga i es desplaçaven en vehicles d'alta gamma que renovaven amb freqüència. La direcció tècnica de la trama, per la seua banda, residia a Dinamarca. 

La investigació va començar a les acaballes de 2015 després que la Premier League denunciara un presumpte delicte contra la propietat intel·lectual comés per un web de Màlaga que oferia subscripcions a canals internacionals. Estirant el fil, els investigadors descobriren un grapat de perfils en xarxes socials per a promocionar el serveis i una vintena de llocs web més, amb titulars espanyols, que derivaven les subscripcions a comptes de Gibraltar. 

En general, els clients pensaven que havien contractat un servei perfectament legal, sovint amb un paquet de connexió a internet, sense saber que la trama no disposava dels permisos legals per a distribuir el senyals de televisió.

També et pot interessar

stats