La Policia Nacional desallotja un edifici ocupat al barri de Montolivet de València

La finca, de cinc plantes, era objecte recurrent de denúncies per insalubritat i narcotràfic

En vídeo, imatges de l'operació policial

Agents de la Policia Nacional han desallotjat un edifici de cinc plantes, en el portal catorze del carrer de Lluís Oliag de València, al barri de Montolivet, que segons el veïnat feia tres anys que estava ocupat.

L'operació ha arrancat a primera del matí, amb l'arribada de nou furgons policials i el tall de la circulació. Els agents, que actuaven seguint un orde judicial, han fet fora huit persones de l'edifici, les quals han quedat en llibertat després de ser identificades. Asseguren que s'han trobat els pisos destrossats i la finca plena de forats, que comunicaven alguns habitatges entre si i amb patis interiors. Per estes mateixes cavitats han fugit alguns dels residents quan ha arribat la policia. Un operari municipal ha tapiat estos accessos i la porta d'entrada a l'immoble per a impedir que torne a ser ocupat.

Un operari municipal tapi l'accés a la finca, després de l'operació policial
Un operari municipal tapi l'accés a la finca, després de l'operació policial / À Punt NTC

El veïnat havia denunciat reiteradament la insalubritat i inseguretat que acompanyava l'ocupació de l'edifici, escenari habitual de conflictes, baralles i denúncies per tràfic de drogues a la menuda. Ningú al barri no vol parlar a càmera perquè molts estan amenaçats. Els veïns han arribat a comptar una vintena de persones vivint a la finca. Ens asseguren que els aldarulls eren freqüents i, a vegades, molt violents, fins al punt de tirar-se mobles per les escales.

També et pot interessar

stats