La Policia Nacional desallotja els taxistes acampats en el passeig de la Castellana, a Madrid

La majoria ha abandonat la protesta de forma voluntària, però altres han obligat els agents a retirar-los mentre cridaven “som taxistes, no terroristes”.

Agents de la Policia Nacional desallotgen els taxistes concentrats al passeig de la Castellana

La Policia Nacional ha desallotjat l’espai del passeig de la Castellana, entre la glorieta d’Emilio Castelar i la plaça de Colón, a Madrid, que ocupaven 2.000 taxistes en la sèptima jornada de protesta per la regulació de les llicències de VTC. 

Des de primera hora del matí desenes d’agents antiavalots de la Policia ha començat a desallotjar als taxistes, molts dels quals han retirat de forma voluntària els seus cotxes per a conduir-los fora de la zona. No obstant això, altres s’han assegut en terra i han obligat els agents a retirar-los per la força mentre cridaven “som taxistes, no terroristes”. Els cordons d’agents de la Policia, seguits de furgons policials i grues, ha avançat lentament des dels extrems de la protesta.

Mentrestant, en el lateral dret del passeig de la Castellana, enfront de la plaça de Margaret Thatcher, set persones continuen en vaga de fam, al costat de dues tendes de campanya. La Policia Nacional els ha deixat romandre en el lloc, encara que al principi havia intentat desallotjar-los.

Des de diumenge, els taxistes madrilenys han acampat al passeig de la Castellana, i des primera hora del matí han tallat l'artèria principal de la ciutat, mentre esperen l'arribada de companys d'altres punts de l'Estat.

Fins a aquest lloc s'han desplaçat desenes de grues, per a retirar cotxes, i els agents municipals han començat a multar els taxistes, amb sancions que arriben als 200 euros. Molts d'ells han fet una assentada al costat dels seus vehicles per a evitar ser-hi desallotjats.

Centenars de taxistes valencians se sumen a les protestes a Madrid

A les 5 del matí, els taxistes de la ciutat de València s'han trobat en una de les eixides de la ciutat per a emprendre el camí cap a Madrid. Segons la Confederació de Taxistes Autònoms de la Comunitat Valenciana, n'eixiran vora un miler d'arreu del nostre territori. Els taxistes valencians se sumen així a les protestes dels seus companys madrilenys.

En un comunicat, aquesta confederació ha denunciat que els taxistes madrilenys “s'estan dessagnant” i necessiten suport. A més, ha informat que s'ha obert un “compte bancari contra l'intrusisme”, en el qual fan aportacions econòmiques per al “fons de resistència” dels taxistes, destinat a sufragar la despesa de menjar i el pagament de les sancions.  

Durant el cap de setmana tres taxistes han sigut detinguts a Madrid per diversos atacs a un cotxe VTC. Davant d’aquest escenari, els responsables de les organitzacions del taxi han fet una crida perquè la jornada d'aquest dilluns transcórrega sense violència.

També et pot interessar

stats