La Policia Nacional busca deu fugitius perillosos que podrien trobar-se a Espanya

Els delictes que han comés impliquen les penes més greus: homicidis, assassinats, violacions, abús sexual de menors o tràfic de drogues

Campanya per a localitzar a deu fugitius buscats per diferents jutjats nacionals i internacionals
Campanya per a localitzar deu fugitius buscats per diferents jutjats nacionals i internacionals / Policia Nacional

La Policia Nacional ha llançat una campanya per a localitzar deu fugitius buscats per diferents jutjats nacionals i internacionals. Els delictes pels quals se'ls acusa són aquells amb les penes més greus, com ara homicidis, assassinats, violacions, abús sexual de menors o tràfic de drogues connectat a criminalitat organitzada d'alt perfil.

Segons ha informat la policia mitjançant un comunicat, la col·laboració ciutadana pot ser clau per a localitzar-los, per la qual cosa s'ha posat a la disposició dels ciutadans el correu electrònic losmasbuscados@policia.es.

A través d'este correu es demana a qualsevol persona que puga aportar alguna dada rellevant per a la investigació que col·labore en la investigació policial. Les autoritats destaquen que les dades dels informadors seran completament confidencials.

Encara que es creu que els fugitius podrien trobar-se a Espanya, l'òrgan policial ha recalcat que també poden ser detectats fora de les fronteres espanyoles i que la Secció de Localització de Fugitius compta amb eines de cooperació internacional perquè es procedisca a la detenció dels criminals.

Gregorio Navas Hernández

Té cinc reclamacions judicials en vigor, sobretot per delictes contra el patrimoni i per robatori de vehicles. El pròfug té 37 anys, mesura 1,74 metres, té ulls foscos, el rostre clar i tatuatges al braç dret i la mà esquerra. Se'l considera molt perillós.

Jose Manuel Canela Vázquez

De cinquanta anys, és conegut com a Ferramache i se'l considera un dels capos de la droga —concretament de l'haixix— més important de la província de Huelva. Està en cerca des de l'any 2013 i té a l'esquena un llarg historial de condemnes contra la salut pública. És altament perillós i s'escapa fàcilment gràcies a la seua complexió atlètica.

Segundo Cousido Vieites

Un altre dels fugitius en cerca és Segundo Cousido Vieites, condemnat en sentència ferma a una pena de 32 anys de presó per abusar de menors utilitzant la seua condició de professor de religió. Té 42 anys i utilitzava el seu estatus de superioritat per a abusar dels menors que tenia a càrrec seu l'any 2019 a la localitat de Cambados, a Pontevedra. No presenta alta perillositat, però sí un alt risc d'evasió.

Alberto Severo De Sousa Madureira

Té 53 anys i el busquen des de març de l'any passat per un delicte d'homicidi de la seua parella. Hi ha en curs una investigació per mort violenta després de trobar el cadàver en un domicili de Sant Sadurní d’Anoia, a l'Alt Penedès. És de complexió prima, pell blanca, monyo castany i ulls marrons. Té risc de fuga.

Jesús Heredia Iglesias

Condemnat a quinze anys de presó per un delicte d'assassinat i a un any per tinença il·lícita d'armes. Junt amb una altra persona, va matar un tercer l'any 2009, a qui van atacar amb un ganivet i van disparar en reiterades ocasions després d'una discussió en un local de Talavera de la Reina. Té 46 anys, mesura 1,64 metres i és altament perillós. Pot portar armes de foc o armes blanques.

Jonathan Montoya Rendón

Té 39 anys i és un perillós sicari colombià buscat per assassinat amb traïdoria des de maig de l'any passat. El fugitiu va accedir el 2009 a l'Hospital 12 d'Octubre de Madrid on, en cooperació amb altres persones, van posar fi a la vida del capo colombià Leónidas Vargas, que en aquell moment es trobava hospitalitzat.

Álvaro Pasquin Mora

Buscat des de l'any 2020 per un delicte contra la llibertat sexual, el fugitiu mesura 1,70 metres, és de complexió prima, pell blanca i ulls negres. Crida l'atenció la gran quantitat de tatuatges que té en tots dos costats, cames i avantbraços, així com una frase al pit que diu "la sort ha estat tirada".

Domingos Manuel Pinto Coelho

Té 51 anys i el busquen per delictes continuats contra la llibertat sexual, concretament contra la seua filla, des de l'any 2010 al 2018, quan era menor d'edat. Tendeix a l'evasió i té antecedents per delictes similars.

Baltasar Vilar Durán

Amb el malnom de Saro, està condemnat a 45 anys de presó per delictes de tràfic de drogues. La seua especialitat consisteix en la conducció de planadors i se'l vincula amb el narcotràfic colombià. Té 67 anys i crida l'atenció per tindre les orelles molt grans i l'anou del coll prominent. Es caracteritza per una especial capacitat evasiva gràcies als seus contactes.

Marek Dawid Legiec

Finalment, la policia demana col·laboració ciutadana per a trobar este delinqüent reclamat per les autoritats de Polònia per tràfic de drogues i pertinença a organització criminal, ja que va adquirir grans quantitats de substàncies estupefaents. Té 32 anys, és de complexió atlètica i té tatuatges a les cames, al coll i als braços. En concret, en té un significatiu en el colze que representa una tela d'aranya.

També et pot interessar

stats