La Policia Nacional allibera huit víctimes d'explotació sexual a Alzira i Xàtiva en condicions infrahumanes

Els cinc detinguts captaven dones, la majoria en situació irregular, a través d'anuncis de contactes i els oferien una plaça en cases de cites sota la promesa de grans beneficis econòmics

Furgoneta policial
Furgoneta policial / Europa Press

Agents de la Policia Nacional han detingut cinc persones —quatre a Alzira i un en Canals— i han alliberat huit víctimes d'explotació sexual que vivien amuntegades en matalassos en el sòl.

La xarxa criminal operava en territori nacional i estava assentada a València. Els seus integrants captaven dones que es trobaven a Espanya, la majoria en situació irregular, a través d'anuncis de pàgines web de contactes i els oferien una plaça en cases de cites sota la promesa de grans beneficis econòmics.

Una vegada les dones contactaven amb els implicats, donada la seua situació irregular que comportava una gran vulnerabilitat econòmica i social, les distribuïen per a allotjar-les als dos domicilis que regentaven, situats a Alzira i Xàtiva.

Quan arribaven als domicilis, els components de l'entramat imposaven a les dones condicions abusives per a exercir la prostitució.

Les víctimes romanien en pisos de cites en condicions infrahumanes. Malgrat haver-hi dormitoris lliures, havien de dormir amuntegades en lliteres i sofàs o en matalassos directament en el sòl, amb la roba en maletes, sense armaris, ja que les habitacions estaven destinades exclusivament per a l'exercici de la prostitució.

Disponibles les 24 hores

Les característiques de cada servei sexual, entre elles el preu, eren determinades pels implicats i no per les víctimes, que havien d'estar disponibles les 24 hores els set dies de la setmana. A més, havien d'entregar als seus explotadors la meitat del que obtenien per servei i els aplicaven sancions econòmiques si es negaven a realitzar determinades pràctiques sexuals o un altre tipus de conductes conforme als desitjos d'aquells.

La líder de l'organització donava instruccions de com atendre els clients o si estaven maquillades o vestides de manera correcta per a atendre'ls. També fiscalitzava el temps emprat en els serveis sexuals i els diners que aconseguien.

Es controlava les víctimes amb càmeres de videovigilància instal·lades als pisos de cites, de tal manera que captaven tots els seus moviments.

Festes blanques: sexe i drogues

Les dones estaven obligades a apuntar en un quadern al costat del seu nom i sobrenom, amb el qual exercien la prostitució, la quantitat de diners obtinguda per cada servei sexual, la duració del mateix i la substància estupefaent que els clients adquirien i que havien de proporcionar-los si ho sol·licitaven.

Es duien a terme així les conegudes com a festes blanques, la participació de les quals s'origina sota el reclam de sexe i drogues a l'interior dels pisos.

Durant l'operació s'han realitzat quatre registres domiciliaris en els municipis valencians d'Alzira, Alberic i a Xàtiva en els quals s'han intervingut 72.025 euros en efectiu, cocaïna i marihuana llestes per a la seua venda, un ordinador portàtil, quatre telèfons mòbils i documentació relacionada amb la investigació.

També et pot interessar

stats