La Policia Local de València retira els patinets de la ciutat

Els agents ja han estés 12 denúncies que sumen uns 18.000 euros en sancions.

Els patinets elèctrics ocupen l'espai públic de manera indeguda, segons l'Ajuntament de València
Els patinets elèctrics ocupen l'espai públic de manera indeguda, segons l'Ajuntament de València

La Policia Local de València ha començat a retirar els patinets elèctrics situats als carrers de la ciutat després que l’Ajuntament fera un requeriment a l’empresa Lime perquè els retirara del carrer per ocupar l’espai públic. L’empresa propietària dels patinets es va comprometre a retirar-los durant la nit, però una vegada han comprovat que els patinets continuen al carrer els agents han començat a requisar-los. L’actuació ha començat en el passeig Marítim i continuarà pels carrers del centre de la ciutat.

El consistori s’acull a l’ordenança que regula l’ocupació de l’espai públic i que faculta la Policia Local a retirar o decomissar elements o instal·lacions si es considera que “s’està produint una ocupació indeguda del domini públic”.

La Policia Local compleix d’aquesta manera l’advertiment que el consistori va fer constar en el requeriment: els agents policials retirarien els patinets elèctrics dels carrers si l’empresa no ho feia en 24 hores. La falta d’autorització per a col·locar els patinets elèctrics als carrers és la raó que permet retirar-los.

Els patinets no poden operar sense llicència

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha insistit que, mentre no existisca l'equivalent a un permís o una llicència, aquesta activitat econòmica no es podrà desenvolupar a la ciutat. Així mateix, Ribó ha advertit que les companyies que lloguen motocicletes elèctriques a la ciutat també hauran d'obtindre una llicència si volen ocupar la via pública.

Ribó ha afirmat que "l'espai públic és de tots, tots hem de respectar les normes i hi ha normes molt clares que impedeixen que en aquests moments, mentre no hi haja l'equivalent a una llicència, es puga utilitzar la via pública d'aquesta manera".

 

L'Ajuntament de València havia fet un requeriment a l'empresa Lime perquè no té l'autorització necessària per a usar la via pública, i no paga la taxa corresponent per a dur a terme aquesta activitat lucrativa.

La Policia Local retirarà els patinets i els portarà al depòsit municipal, d'on el propietari podrà retirar-los si fa efectiu el pagament de la sanció per ocupació de l'espai públic.

La Policia Local de València tramita dotze denúncies

La Policia Local de València ha tramitat ja dotze denúncies amb sancions que suposen més de 18.000 euros. Les multes són per la falta d'autorització de l'empresa per a ocupar l'espai públic. La intenció de la Regidoria d'Hisenda és cobrar una taxa per llogar patinets, motocicletes o cotxes al carrer. En les pròximes setmanes es presentarà un esborrany de la nova ordenança de mobilitat.

També et pot interessar

stats