La Policia Local de València intenta frenar les interferències d’autoritats municipals amb una circular

Aquesta nova orde ix després de diverses aparicions del regidor Grezzi en les actuacions policials.

La Policia Local de València intenta frenar les interferències d’autoritats municipals amb una circular
La Policia Local de València intenta frenar les interferències d’autoritats municipals amb una circular

El cap de la Policia Local de València, José Serrano, i la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, han signat una circular conjunta adreçada a tots i totes les agents del cos en què es donen instruccions de comunicar als comandaments superiors si detecten que algun membre de l’equip de govern local interfereix en la seua faena.

L’orde interna, que els insta a comunicar la ingerència al 092 i a demanar suport immediat a altres unitats del cos, arriba després de diversos conflictes entre els agents i el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, en què els qüestionava davant la ciutadania. L’última vegada va ser dimecres, quan la Policia Local de València va intervindre per a retirar de la via pública un músic davant de l’edifici de Correus.

El regidor de Mobilitat els demanà explicacions i el número de placa. “Estaven envoltats de molta gent, els companys li van dir que no tenien problemes a donar-li explicacions, però apartats de la gentada. El regidor es va negar i va voler que fora allí, durant el mateix acte. Crec que no és l’actitud correcta d’una autoritat municipal”, explica un policia.

Per la seua banda, el representant d’UGT de la Policia Local de València, Benjamín Victoria, indica que “l’orde tira avant perquè aquest home, des de fa tres anys, ha tingut sis, set o huit intervencions en què la seua funció era la d’alterar la ciutadania i increpar els policies”.

Reprovació de Grezzi

El Sindicat de Policies Locals (SPPLB) ha demanat aquest dissabte als grups municipals que impulsen la reprovació de Grezzi en el pròxim ple perquè estan "farts de les eixides de to d'aquest individu". El col·lectiu sindical demana a l'alcalde de València, Joan Ribó, que pose el regidor "en el lloc" i critica que Menguzzato haja signat la circular interna que s'ha difós en el cos policial enlloc d'una reprovació a Grezzi.

També et pot interessar

stats