La policia local de València deté l'autobús d'Hazte Oír

L'entitat d'ultradreta imposarà una "querella criminal" contra Ribó per atemptar contra el dret a la llibertat d'expressió.

VÍDEO | La policia local de València deté l\'autobús d\'Hazte Oír

La Policia Local de València ha immobilitzat l'autobús d'Hazte Oír que porta el lema "#StopFeminazis. No és violència de génere, és violència domèstica" al costat del Palau de Congressos, just abans d'entrar a la ciutat. A hores d'ara, el vehicle està a la central est de policia perquè ha de retirar els vinils que porta enganxats per tot el vehicle, ja que incompleix diverses normatives.

L'Ajuntament de València considera que la instal·lació de les làmines publicitàries suposa una infracció en virtut de l'article 12.9.5 A del Reglament general de vehicles i no compleix les especificacions tècniques previstes. 

L'arribada del bus, ja l'havia anunciada via Twitter el president de l'associació, Ignacio Arsuaga. Un dispositiu policial esperava el vehicle a l'entrada de València, on Hazte Oír havia convocat els mitjans de comunicació a les 17 h de la vesprada. Vora una vintena d'activistes s'hi han desplaçat a aquest punt per a rebre'l i escridassar-los per les consignes que comparen el feminisme amb el nazisme i que nega la violència de gènere. De fet, li han llançat taronges i han tractat d'arrancar-li la retolació amb el missatge de la campanya. 

Hazte Oír ha anunciat que es querellarà contra Joan Ribó per prevaricació, i perquè consideren que la prohibició de la circulació atempta contra el dret a la llibertat d'expressió.

També et pot interessar

stats