La Policia Local de Petrer localitza un bebé d'un any i mig descalç caminant a soles pel carrer

El xiquet ha quedat sota la cura de la iaia materna mentre els serveis socials i la policia fan les investigacions pertinents per a adoptar mesures per a la protecció del menor

La Policia Local de Petrer localitza un bebé d'un any i mig descalç caminant a soles pel carrer / À Punt NTC

La Policia Local de Petrer (Vinalopó Mitjà) localitza un bebé d'un any i mig amb bolquers i descalç caminant a soles pel carrer. El xiquet ha quedat sota la cura de l'àvia materna mentre els serveis socials i la policia fan les investigacions pertinents per a adoptar mesures per a la protecció del menor.

Al voltant de les 07:39 de la matinada del passat 9 de febrer, la Policia Local de Petrer va rebre una trucada d'avís d'un veí que havia vist un xiquet mig despullat i descalç que deambulava a soles pels extraradis de la població, sota la pluja i amb unes temperatures molt baixes.

Un veí protegeix el bebé de la pluja i el fred en el seu cotxe

Quan hi van arribar, els agents van corroborar que es tractava d'un bebé en bolquers i descalç. El veí l'havia protegit de la pluja i les baixes temperatures a l'interior del seu vehicle.

El xiquet estava desorientat i cridava sa mare sense parar de plorar. Un dels agents, que el va abrigar i tranquil·litzar, va aconseguir que, amb senyals, li indicarà una adreça, a la qual van anar de seguida.

Els agents van localitzar la mare, que segons el seu testimoni, tornava de portar el pare del bebé al seu lloc de treball.

També va relatar que havia deixat el menor a cura d'una altra persona que, suposadament, s'havia quedat adormida i ignorava com el menor podia haver obert la porta.

En el pis, desordenat i brut, hi havia indicis de consum de drogues

Una vegada a l'interior de l'habitatge, els agents van observar indicis que s'hi havien consumit estupefaents i que estava molt desordenat i brut. A més, les explicacions que donaven els adults presents eren contradictòries.

La situació va requerir la presència del personal dels serveis socials de l'Ajuntament de Petrer. Aquests, després d'una primera entrevista amb els responsables i en defensa de l'interés del menor, van acordar que el bebé quedara sota la tutela de la iaia materna.

S'està duent a terme una investigació, amb l'assessorament de la Conselleria, per a determinar les possibles responsabilitats i acordar la tutela definitiva del menor.

Des de la Policia Local de Petrer, a més d'agrair l'actuació admirable del veí que va localitzar i va protegir el bebé, recorden la importància de no deixar mai sense supervisió xiquets menuts.

També et pot interessar

stats