La Policia Local d'Elx destapa una suposada trama d'abocaments il·legals

La investigació es va iniciar per l’alerta d’un empleat de la depuradora d’Algorós

Imatge d'arxiu de la Policia Local d'Elx (Baix Vinalopó)
Imatge d'arxiu de la Policia Local d'Elx (Baix Vinalopó) / Europa Press

La Unitat d'Urbanitat i Medi Ambient (UMA) de la Policia Local d'Elx (Baix Vinalopó) ha destapat "una suposada trama d'abocaments il·legals" després d'una investigació grafística iniciada per l'alerta d'un empleat de la depuradora d'Algorós. El gener del 2021, un treballador va detectar que una empresa de desembossos hauria descarregat en un curt període de temps diverses cisternes d'aigües residuals que presumiblement procedien d'un habitatge particular, "fet molt improbable", segons han informat aquest dimecres fonts policials en un comunicat.

Davant de les sospites, l'UMA va obrir una investigació en la qual va descobrir que existien fins a huit informes de servei procedents d'una casa. A més, el client que figurava en el document va confirmar que només havia contractat la mercantil una vegada.

Després d'un estudi grafístic, es va constatar que qui firmava els comunicats i es feia passar per clients era suposadament el propietari i treballador de la referida mercantil de desembossos. Així, els abocaments procedien de negocis que, pel que sembla, no tenien l'autorització necessària de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (EPSAR).

Segons la nota de premsa, els agents van posar totes les dades de la investigació en mans de la Fiscalia i el mes de març passat el titular de l'empresa va ser jutjat per un presumpte delicte continuat de falsedat documental pel jutjat penal número 3 d'Elx.

També et pot interessar

stats