La Policia Local d’Albal rescata tres cries de porc senglar que van caure a una séquia

Els animals no han patit cap mal i ja els han posat en llibertat

Una de les cries rescatades a la séquia
Una de les cries rescatades a la séquia / Ajuntament d'Albal

Dos agents de la Policia Local d'Albal (Horta Sud) han rescatat aquest dimarts tres cries de porc senglar que havien caigut a una séquia al terme municipal. Els animals no han patit cap mal i els han posat en llibertat perquè es retroben amb la resta de la porcada.

El veïnat va alertar de la presència de senglars a la séquia Real del Xúquer, a la zona de l'ermita de Santa Anna, segons ha informat l'Ajuntament. Per a rescatar-los, un agent va haver de ficar-se dins del canal, ja que una de les cries havia accedit a la séquia mare i era impossible capturar-la des de l'exterior, mentre l'altre vigilava que no apareguera la mare.

Una vegada fora de la séquia, dues de les cries van seguir el seu camí. Una, però, fruit de l'esgotament i després de molts intents per eixir del canal, estava exhausta. Per això un agent li va fer un xicotet massatge fins que va recuperar les forces.

La Policia Local recorda que cal anar amb compte si ens trobem amb porc senglars en la naturalesa, especialment si sembla que hi ha cries prop, ja que la mare pot interpretar qualsevol acostament com una amenaça. L'instint de protecció se li activa immediatament i poden tornar-se extremadament agressives.

També et pot interessar

stats